Делегацията на САЩ, която снощи пристигна в Анкара, представи предложението

...
Делегацията на САЩ, която снощи пристигна в Анкара, представи предложението
Коментари Харесай

САЩ представи в Анкара сделката по продажбата на оръжия

Делегацията на Съединени американски щати, която нощес дойде в Анкара, показа предлагането за продажбата на американски зенитно-ракетни комплекси „ Patriot “, оповестява Анадолската организация.

Делегацията е формирана от прокурори и проверяващи от ФБР, а съгласно турските медии главната ѝ задача е да се координират дейности по желаната от Анкара екстрадиция на Фетхуллах Гюлен, обвинен №1 за опита за прелом от 15 юли 2016 година В Анкара обаче се организират срещи с представители на министерствата на защитата и военната индустрия, на външните министерства и на националната защита на Турция.

Офертата включва 4 радио-локационни станции AN/MPQ-65, 10 антенно-мачтови устройства, 20 пускови установки М903, изпитателно и друго съоръжение. По-рано организацията за съдействие в областта на защитата и сигурността при Пентагона заяви, че Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди допустима договорка с Турция за продажбата на системите за противоракетна защита „ Patriot “ със съответното съоръжение на обща сума 3,5 милиарда $. Турция изиска да закупи 4 комплекта с 20 пускови установки и 80 ракети.

РИА новости цитира прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков, съгласно който няма връзка сред договорката на Турция със Съединени американски щати за американските системи за противоракетна защита и доставката там на съветските комплекси С-400, а реализацията на контракта с Москва ще продължи.

„ Турция няма никакъв интерес в ръцете на Съединени американски щати да попаднат тактико-техническите характерности и бойните благоприятни условия на С-400, които ще станат основа на националната й система за противовъздушна защита. Анкара и без друго е в задоволително комплицирани и напрегнати връзки със Съединени американски щати “, счита съветският боен специалист Игор Коротченко.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР