Делегацията на Люксембург пристигна за срещата на НАТО във Вилнюс

...
Делегацията на Люксембург пристигна за срещата на НАТО във Вилнюс
Коментари Харесай

Премиерът на Люксембург кацна на срещата на НАТО със самолета на Depeche Mode

Делегацията на Люксембург дойде за срещата на НАТО във Вилнюс със самолета, с който лети и известната английска рок група Depeche Mode.

Премиерът на дребната европейска страна Ксавие Бетел, външният министър Жан Аселборн и министърът на защитата Франсоа Бауш слязоха от самолета, брандиран с червен стилизиран череп и надписи DM-MM, което удиви публицистите, отразяващи визитата им.



Логото в действителност съставлява знак на международното турне на Depeche Mode, с което Дейв Геън и Мартин Гор представят албума си " Memento Mori ", записан след гибелта на съоснователя на групата Анди Флечър.

Оттам идват и четирите букви, които са изписани до кокпита на самолета Bombardier CRJ-200LR OY-CRJ.

„ Голям червен череп на аероплан, пренасящ дребен, кротичък Люксембург “, написа в Туитър журналистът от АП Филип Кроутър.



Depeche Mode употребява машината чартърен от самолетната компания Global Reach Aviation, като са летяли с нея за концертите си в Бордо и Берлин. На 10 юли самолетът е оставил музикантите в Рим и същия ден е отпътувал за Люксембург.

Оттам държавната делегация отпред с премиера Ксавие Бетел е изхвърчала за Вилнюс на 11 юли и следва да се прибере по-късно през днешния ден - а OY-CRJ ще се върне в Рим, с цел да продължи с турнето на DM.

Властите в Люксембург са употребявали самолета на бандата заради логистични аргументи.



Армията се е принудила да вземе под наем полет през Европейското командване на въздушния превоз, тъй като множеството от наличните военни самолети към този момент са били ангажирани за срещата на върха във Вилнюс.



Вече беше обявено, че след петгодишна пауза Depeche Mode тази година потеглиха на международно турне като дует, откакто третият член на групата, Анди Флетчър, умря през май 2022 г. 

Ню уейв бандата няма да се отбие в София, само че българските почитатели могат да посетят шоуто в Загреб на 23 юли или концерта в Букурещ на 26 юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР