Делегацията на ДПС в Европейския парламент гласува в подкрепа на

...
Делегацията на ДПС в Европейския парламент гласува в подкрепа на
Коментари Харесай

Делегацията на ДПС в ЕП настоява България да влезе в Шенген до края на годината

Делегацията на Движение за права и свободи в Европейския парламент гласоподава в поддръжка на резолюция по отношение на присъединението на България и Румъния към Шенген, която бе призната през днешния ден с огромно болшинство, обобщавайки изразените по време на пленарния спор на 05 октомври 2022г. причини за унищожаване на вътрешните граници по отношение на България и Румъния, оповестяват от пресцентъра на делегацията на Движение за права и свободи в група " Обнови Европа ".

С резолюцията членовете на Екологичен потенциал още веднъж настояха, че свободното придвижване е едно от основните достижения на Европейския съюз, за чието действие са признати редица обезщетителни ограничения за обмяна на информация и одобряване на доверието сред държавите-членки, както и че няма правно съображение за налагане на спомагателни условия по отношение на двете страни, които са изпълнили Шенгенските критерии още през 2011г.

Докладчикът за резолюцията за групата " Обнови Европа “, Софи Ин`т Велд, съобщи по време на пленарната полемика: " Зачитането на разпоредбите на Европейски Съюз не е еднопосочна улица. Не може да има двойни стандарти. Особено в тези времена, би трябвало да сложим европейското единение над националните политики. България и Румъния принадлежат към Шенген. “

Делегацията на Движение за права и свободи трайно упорства за равното отнасяне на българските жители, като непроменяемо акцентира, че продължаващият граничен надзор има отрицателни последствия както във връзка с живота на европейските жители, по този начин и във връзка с икономическия прогрес, транспортните интервенции, вносa и износа към, и от двете страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР