Делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея

...
Делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея
Коментари Харесай

Председателят на НС на Южна Корея разгледа Епископската базилика в Пловдив

Делегация, водена от ръководителя на Националното заседание на Република Корея господин Ким Джин-пьо, посети Пловдив. Тя бе посрещната в Епископската базилика на Филипопол от кмета на Пловдив, ръководителя на Общинския съвет Атанас Узунов и заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

Кметът уточни, че културата и представянето на архитектурно-историческото завещание по най-хубавия метод, са измежду главните цели на управлението на Община Пловдив, оповестяват на страницата си от Общината.

Председателят на Националното заседание на Република Корея остана очарован от мозайките, изложени в Базиликата. Огромно усещане му направи изображението на пауна с отворената си обилна, многоцветна опашка - въплъщение на райската градина и безсмъртието на душата.

Кметът акцентира дългогодишното съдействие и другарски връзки с Република Корея и напомни, че Пловдив е побратимен с корейския град Тегу.

После гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния спектакъл. Председателят на Националното заседание на Република Корея си направи фотоси за спомен пред Община Пловдив.

Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР