Делегация, включваща представители на 7 германски компании от железопътния сектор

...
Делегация, включваща представители на 7 германски компании от железопътния сектор
Коментари Харесай

7 германски компании проучват възможностите за инвестиции в българския жп сектор

Делегация, включваща представители на 7 немски компании от железопътния бранш е на посещаване в страната ни за изследване на опциите за вложения и осъществяване на взаимни планове. Те се срещнаха през днешния ден със заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев. Делегацията е ръководена от Аксел Шупе, шеф на Съюза на немската жп-индустрия - организация на федерално равнище, която сплотява над 190 компании покриващи цялата верига във връзка с жп техниката.

Зам.-министър Манолев показа насърчителните ограничения за привличане на вложения и целите на Министерството на стопанската система. „ Страната ни се утвърждава като желана дестинация за вложения поради политическата непоклатимост, положителните макроикономически индикатори и ниските оперативни разноски ", разяснява той. По думите му през последните години се осъществят и огромни планове за възстановяване на жп инфраструктурата, финансирани от европейските фондове, които притеглят и доста задгранични компании, които аплайват за тяхното осъществяване.

„ България има доста положителни обичаи в жп бранша, включително и със профилирани учебни заведения, които приготвят квалифицирани фрагменти ", акцентира Александър Манолев. Той разяснява, че се надява, че ще бъдат открити ползотворни връзки с български компании като подчертава, че те имат сериозен капацитет. Даден бе образец с подписания контракт за продажба и ремонт на 40 товарни вагона, който бе подписан сред цех „ Септември " и полската Група „ ЗУЕ ".

По време на срещата Българска организация за вложения и Национална компания „ Индустриални зони " направиха презентации за опциите за вложения и ограниченията по Закона за поощряване на вложенията, от които биха могли да се възползват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР