Делегация от студенти и университетски преподаватели от педагогическия университет в

...
Делегация от студенти и университетски преподаватели от педагогическия университет в
Коментари Харесай

Делегация от град Дордрехт, Нидерландия, посети ТУ – Варна за обмен на знания и опит

Делегация от студенти и академични преподаватели от педагогическия университет в град Дордрехт, Нидерландия, посети Техническия университет – Варна.

Гостите, съпроводени от представители на дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна, бяха посрещнати от екип от ТУ – Варна в лицето на доцент доктор инж. Мария Маринова, зам.-ректор " Учебна активност " ; доцент доктор Елена Колева, шеф на Департамент по езиково и продължаващо образование и спорт (ДЕПОС); Ина Николова, действен Еразъм координатор в Центъра за академична мобилност; Анелия Василева, член на Студентски съвет, както и студенти и преподаватели от чуждоезиковото образование в ДЕПОС.

Доц. Маринова срещна присъстващите със структурата и организацията на просветителния развой в Технически университет – Варна, наблягайки главните правила на академичната активност и стратегическите цели на университета за възстановяване на качеството на образованието.

Гостите бяха също по този начин осведомени с поддръжката, която университетът обезпечава за академичната подвижност на студентите по стратегия Еразъм +, в това число информация за наличните обменни благоприятни условия и процеса на кандидатстване.

Презентирана им беше и активността на Студентския съвет при Технически университет – Варна, като беше подчертана ролята и значимостта на съвета за представляване на студентските ползи и интензивно присъединяване в ръководството на университета. Освен това, гостите бяха осведомени с богатия набор от студентски клубове по ползи в университета, които оферират благоприятни условия за развиване на занимания, креативен изяви и обществени начинания.

Накрая доцент доктор Елена Колева показа активността на Департамента по езиково и продължаващо образование и спорт към Технически университет – Варна, както и опциите за образование и повишение на квалификацията на българските учители. Беше подчертано по какъв начин участниците във форума могат да се включат в разнородни просветителни стратегии и начинания за задгранични учители, които са ориентирани към възстановяване на професионалното им развиване и подготовка.

Последва другарска полемика, на която бяха разисквани положителните практики, общите провокации и опциите за бъдещо ползотворно съдействие в региона на обмена на студенти сред двата университета, както и опциите за съдействие по програмата Еразъм+.

Визитата на делегацията включи и визити на обновените лекционни зали, актуалните лаборатории и най-модерния търговски корабен навигационен тренажорен комплекс, който включва добавена и виртуална действителност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР