Делегация от Конгреса на Съединените щати, която е на посещение

...
Делегация от Конгреса на Съединените щати, която е на посещение
Коментари Харесай

САЩ обещаха решителна реакция при нападение срещу Тайван

Делегация от Конгреса на Съединените щати, която е на посещаване в Тайван, сподели в петък, че Вашингтон ще работи уверено, в случай че островът бъде атакуван , и даде обещание да реши казуса с 19 милиарда $ закупени оръжия от Съединени американски щати, предава Асошиейтед Прес.

" Знайте, че всяка враждебна непровокирана офанзива против Тайван ще докара до решителна реакция от страна на Съединени американски щати ", сподели Роб Уитман, заместник-председател на Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, в тирада преди срещите с президента Цай Инг-Вен.

Американски закон изисква Вашингтон да даде на Тайван средствата да се пази и да третира всички закани за острова като въпроси, пораждащи " сериозна угриженост ", само че остава двузначен по отношение на това дали ще ангажира военни сили в отговор на нахлуване от Китай.
 Британският парламент назова Тайван „ самостоятелна страна “
Британският парламент назова Тайван „ самостоятелна страна “

Доклад на комисията подлага на критика държавното управление, че не е задоволително самоуверено в поддръжката си на Тайван

Тайван е самоуправляващ се остров, обсъждан от Китай като неделима негова територия, който е изправен пред възходящ боен напън през последните години, като китайски изтребители и военноморски кораби организират ежедневни учения , ориентирани по един или различен метод към острова, като постоянно се доближават до Тайван или го обкръжават. През годините, с цел да укрепи защитата си, Тайван купи оръжия на стойност 19 милиарда $ от Съединени американски щати, само че множеството от тях остават недоставени .

" Имаме задължението да се уверим, че ще запълним изоставането от задгранични военни продажби, които съществуват в този момент сред нашите страни ", сподели Уитман, добавяйки, че и републиканците, и демократите работят по въпроса.

Съединени американски щати започнаха да намират нови способи да поддържат Тайван в помощта за защитата. През юли Съединените щати оповестиха 345 милиона $ военна помощ в главен пакет, употребяващ личните ресурси на Америка.
 Съединени американски щати утвърди военна помощ за Тайван по стратегия за суверенни страни
Съединени американски щати утвърди военна помощ за Тайван по стратегия за суверенни страни

80 милиона $ ще бъдат отделени от средствата за Чуждестранно военно финансиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР