Делегация от експерти на Световната здравна организация (СЗО) ще пристигне

...
Делегация от експерти на Световната здравна организация (СЗО) ще пристигне
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Нов щам в Япония, Европа с нови ограничения

Делегация от специалисти на Световната здравна организация (СЗО) ще дойде в Китай на 14 януари, с цел да проверява появяването на новия вид ковид. Това заяви Държавният комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република, предадоха международните осведомителни организации.

По време на визитата задграничните специалисти " ще проведат следствие дружно с китайски учени ", се споделя в изказването. От комитета обаче не дават детайлности за маршрута на експертите.

Екипът от специалисти, претрупан с проучването на произхода на ковид а, извършител на Covid-19, трябваше да влезе в страната при започване на месеца. Но пристигането му беше забавено заради неналичието на позволение от страна на Пекин.

Новият ковид беше открит за първи път в китайската провинция Ухан в края на 2019 година и появяването му се свързваше с пазар в града, напомнят международните организации.

На този етап Световната здравна организация регистрира, че броят на случаите на болест с ковид а по света от началото на пандемията надвишава 90 милиона.

Най-много доказани инфектирани има в Съединените щати, следвани от Индия и Бразилия.

В Япония е открит нов вид на ковид а , който е друг от този във Англия и Южна Африка.

Новият вариант е открит у четирима души, пристигнали от Бразилия.  Единият от пасажерите е признат в болница с дихателни проблеми, а различен е имал главоболие и болки в гърлото, заяви bTV.

Засега няма доказателства, че този нов вид на вируса е по-заразен.
Германия вкарва наложителен PCR за влизащите от България
Германия вкарва условие за показване на негативен резултат от PCR тест за влизащите от рискови райони, в това число от България . Тестът би трябвало да бъде осъществен в границите на 48 часа преди влизането в страната или директно след идването. Новата мярка влиза в действие от през днешния ден и ще важи за територията на цялата страна в сходство с условията на всяка федерална провинция, заяви Министерство на външните работи.
Заразените по света надвишиха 90 млн. 
Повече от 90,2 млн. са инфектираните с Covid-19 по света , по данни на университета " Джон Хопкинс ", заяви Българска национална телевизия.
Франция за следващ път постанова по-строги ограничения  в избрани региони. В 23 департамента вечерният час към този момент е до 18 ч., а не до 20 ч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР