Делегация на палестинската групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, е

...
Делегация на палестинската групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, е
Коментари Харесай

Делегация на "Хамас" е на посещение в Москва, Израел обвини Русия, че подкрепя тероризма и легитимира зверства

Делегация на палестинската формация " Хамас ", която управлява линията Газа, е на посещаване в Москва, заяви на постоянен брифинг през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
 
Според източник от палестинската делегация, представен от организация РИА Новости, в състава на делегацията е и високопоставеният член на " Хамас " Абу Марзук.
 
Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия Изток, в това число Израел, Иран, Палестинската автономност и " Хамас ". Москва нееднократно е упреквала за актуалната рецесия неуспеха на американската дипломация и е призовавала за преустановяване на огъня сред Израел и палестинската формация и възобновяването на договарянията за намиране на спокойно решение на спора.
 
Отделно от това Захарова заяви, че заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани също е на посещаване в Москва и е имал диалог с съветския заместник-министър на външните работи Михаил Галузин. Иранският посланик е основен договарящ по нуклеарните въпроси на Ислямската република.
 
Израелското министерство на външните работи прикани Русия в четвъртък, че е поканила представители на Хамас да посетят страната, написа " Таймс оф Израел ", представен от Българска телеграфна агенция.
 
" Израел вижда поканата на висши чиновници на Хамас в Москва като неприлична стъпка, която поддържа тероризма и легитимира зверствата на терористите от Хамас ", написа представителят на израелското министерство на външните работи Лиор Хаиат в обществената мрежа X (бивш Twitter).
 
Освен това той приканва Москва неотложно да изгони водачите на Хамас. " Хамас е терористична организация, по-лоша от ИДИЛ ", добави още Хаят.
" Ръцете на висши чиновници на Хамас са опетнени с кръвта на над 1400 израелци, които бяха заклани, убити, екзекутирани и изгорени и те са виновни за отвличането на над 220 израелци, в това число бебета, деца, дами и възрастни хора ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР