Делегация на Министерството на туризма, водена от министър Илин Димитров,

...
Делегация на Министерството на туризма, водена от министър Илин Димитров,
Коментари Харесай

Делегация на МТ и министър Илин Димитров участваха в Шестата глобална конференция за винен туризъм на СОТ

Делегация на Министерството на туризма, водена от министър Илин Димитров, взе участие в Шестата световна конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в Алба, Италия.

Министър Димитров взе присъединяване в централната полемика - " Бъдеще на винения туризъм ", на която изрази готовността на България да е хазаин на една от идващите винени конференции на Световната организация по туризъм.

По време на полемиката в границите на форума той показа визията си за развиване на винения туризъм на България пред делегатите на форума и високопоставените политически фигури от одобрени винени дестинации като Италия, Португалия, Грузия, Сан Марино, Молдова и Гърция, с които бяха дружно на сцената. Министър Димитров изрази готовността на страната ни да показа най-хубавите практики и артикули на нашия винен туризъм и да покаже огромния си капацитет в тази ниша. България отдава огромно значение на тази демонстрация, която е първостепенна опция за показване на опциите ни за туризъм на най-високо ниво в границите на Европа.

" България е в неповторима позиция ", уточни министър Димитров - " тук всяка от показаните в панела страни има свое достолепие, само че ние съчетаваме съвсем всичко това - имаме море, красиви планини, хубаво вино и още доста прелестни неща наоколо, които биха могли да привлекат доста туристи и са добра причина да ни дойдете на посетители, акцентира министърът. Това, че мнозина не познават преимуществата и предпоставките за развиване на добър винен туризъм в България, е единствено една чудесна опция да ви изненадаме, сподели министър Димитров.

По време на диалозите главният фокус бе подложен върху обстоятелството, че развиването на винения туризъм внася добавена стойност и способства за устойчивото развиване на районите и общностите, като дава отражение върху всички процеси и детайлите от веригата. Той е и форма на обществена връзка.

Основните акценти и послания във всички полемики в границите на форума бяха точно върху устойчивото развиване в туризма, въвеждането на нововъведения и дигитализацията, както и взаимната съгласуваност на винения туризъм и другите промишлености, свързани с гостоприемството.

Виненият туризъм и потреблението на напитката е част от културата и всички ритуали - беше коментирано, че за италианците виното е част от общуването, за испанците - част от културата на хранене, за гърците е знак и част от ритуалността. Но всички се съгласиха, че е част от прекарването по време на едно туристическо пътешестване, а при изработката на вино едно от най-важните неща е историята, която стои зад него.

Основният ден от Шестата световна конференция за винен туризъм приключи с дегустации и странствуване със древен парен трен до една от известните винени местоположения, ситуирани по хълмовете с лозя в покрайнините на Алба.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР