Делегация на КЕВР ще участва на 27 септември в Брюксел

...
Делегация на КЕВР ще участва на 27 септември в Брюксел
Коментари Харесай

Делегация на КЕВР ще обсъжда в Европарламента ролята на националните енергийни регулатори в ЕС след 2020 г.


Делегация на КЕВР ще взе участие на 27 септември в Брюксел в конференция на ЕП, отдадена на ролята на националните регулаторни органи в енергийния пазар на Европейски Съюз след 2020 година Делегацията се управлява от члена на КЕВР Евгения Харитонова и в състава й са включени специалисти от профилираните дирекции на българския регулатор.

Конференцията в ЕП е проведена със съдействието на ръководителя на Комисията по районно развиване на Европейския парламент Искра Михайлова. Изказвания по обособените тематики ще имат ръководители на комисии на Европейския парламент, ръководители на Групово дело „ Енергетика “ на Европейска комисия, на Агенцията за съдействие на енергийните регулатори /ACEР/ и на Съвета на европейските енергийни регулатори (CEER), оповестиха от пресцентъра на енергийния регулатор.

Форумът ще бъде открит с видеообръщение на Вицепрезидента на ЕК Марош Шевчович за главните цели на Енергийния съюз.

В Първия тематичен панел, отдаден на новата роля на националните регулаторни органи на национално равнище, ще бъдат дискутирани Пакета за чиста сила с фокус върху потребителите, трендовете на енергийните цени в краткосрочна и дълготрайна вероятност, както и връзката сред регулирането на енергийните цени и енергийната беднотия и неравенствата. По тях докладчици ще бъдат надлежно ръководителят на Комисията за Промишленост, проучвания и енергетика на Екологичен потенциал Иржи Бузек, основният шеф на Групово дело Енергетика Доминик Ристории евродепутатът Енрике Шамбон. В този тематичен панел презентация на тематика: „ Либерализацията на електроенергийния пазар и отбраната на уязвимите консуматори в България “ ще изнесе ръководителят на делегацията и член на КЕВР Евгения Харитонова.

Във Втория тематичен панел на конференцията, отдаден на усилване на ролята на националните регулаторни органи на трансгранично равнище, ще бъдат разисквани новите пълномощия на АСЕР, националните регулаторни органи и Пакета за чиста сила, както и въздействието на трансграничното енергийно съдействие върху развиването на пограничните райони. По тематиките изявления ще създадат шефът на Европейската Агенция за съдействие на енергийните регулатори /ACEР/ Алберто Поточник, вицепрезидентът на Съвета на европейските енергийни регулатори /CEER/ Мари-Пиер Факониер и ръководителят на Комисията по районно развиване на ЕП Искра Михайлова.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР