Делегация на Европейския парламент разкри, че през последните три години

...
Делегация на Европейския парламент разкри, че през последните три години
Коментари Харесай

Европарламентът провеждал тайни преговори с КНДР

Делегация на Европейския парламент разкри, че през последните три години е провела секрети диалози с КНДР , с цел да убеди Пхенян да се върне на масата за договаряния за преустановяване на нуклеарната си стратегия, осведоми Агенция Франс Прес.

Групата е била водена от английския евродепутат Нирдж Дева. Тя се е срещнала с представители на КНДР, в това число министри, 14 пъти и възнамерява още една среща в Брюксел в близко бъдеще.

Информацията е обявена на фона на изненадващото решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен-ун. В края на април водачите на КНДР и Южна Корея ще проведат обособена среща.

Дева сподели, че той и сътрудниците му от Делегацията за връзки с Корейския полуостров към Европейския парламент поддържат разговор без предварителни условия за преустановяване на напрежението с КНДР.

Групата също е провела срещи с високопоставени представители на Съединени американски щати, Китай, Япония и Южна Корея.

" Тайно се срещнахме с високопоставени севернокорейци при 14 случая. Разбрахме паниките им и те схванаха нашите ", сподели Дева на конференция в европарламента в Страсбург.

Той добави, че са провеждани и постоянни секрети срещи със севернокорейци в Брюксел.

По думите му ролята на делегацията е развиване на " ограничения за създаване на доверие " в поддръжка на запланувания разговор сред Съединени американски щати и Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР