Делегация на БСП взе участие в проведения днес Съвет на

...
Делегация на БСП взе участие в проведения днес Съвет на
Коментари Харесай

БСП взе участие в срещата на Съвета на Партията на европейските социалисти в Брюксел

Делегация на Българска социалистическа партия взе присъединяване в извършения през днешния ден Съвет на Партията на европейските социалисти в Брюксел.

Поради въведените противоепидемични ограничения тя се организира в хибридна форма. На живо участва ръководителят на делегацията Кристиан Вигенин, зам.-председател на Българска социалистическа партия и член на Президиума на ПЕС, а онлайн присъединяване взеха младите делегати Цветелина Пенкова, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в европейския парламент, Теодора Овчарова и Еньо Савов - членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, и Венислав Емилов - специалист в Международния отдел на партията.

В срещата се включиха редица водачи на европейското социалистическо семейство като Олаф Шолц - канцлер на Германия, Педро Санчес - министър председател на Испания, Магдалена Андерсон - министър-председател на Швеция, Антониу Коща - министър-председател на Португалия, Мет Фредериксен - министър-председател на Дания и Робърт Абела - министър-председател на Малта, както и Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия.

По време на полемиката бяха разисквани редица тематики, структурирани в три съществени панела: „ За стабилно бъдеще ", „ За равни благоприятни условия " и „ За толерантна Европа ".

На срещата бе призната резолюция на Съвета на ПЕС, в която се насочат редица рекомендации за възстановяване на европейските политики в посока заслужен живот и по-високи приходи, предпазени права на работещите, развита цифрова и зелена стопанска система, обезпечено качествено опазване на здравето, внимание към демографските проблеми и други тематики, които се покриват напълно с политиката на Българска социалистическа партия. В сходство с Устава на ПЕС, Българска социалистическа партия осведоми управлението на организацията, че въз основа на решението на българския Конституционен съд и позициите на Българска социалистическа партия, партията не е обвързана с използването на текста, призоваващ за цялостна ратификация на Истанбулската спогодба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР