Делегациите на Турция и Русия са подписали общ документ след

...
Делегациите на Турция и Русия са подписали общ документ след
Коментари Харесай

Турция и Русия подписаха споразумение за Идлиб

Делегациите на Турция и Русия са подписали общ документ след договаряния в Анкара по детайлите на съглашението за преустановяване на огъня в Идлиб, заяви турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от турската частна телевизия НТВ.

"Подготвеният текст е подписан от двете страни, влиза в действие. Неговото първо използване ще забележим на 15 март със взаимните патрули по М4 ", добави Акар.

"Мнението ни е, че примирието в Идлиб би трябвало да бъде непрекъснато. Ние сме изпълнили всяка една задача, която ни се поставя в този смисъл ", съобщи още министърът на защитата.

По думите на Акар дружно с Русия ще бъдат основани взаимни координационни центрове и дейностите там също ще се водят взаимно.

"Има доста положителни признаци във връзка със прекъсването на миграцията от Идлиб и даже за завръщане (на бежанци) там ", уточни той.

Анкара и Москва договориха предходната седмица помирение, което да постави завършек на ескалиращите конфликти в северозападната провинция. В турската столица във вторник дойде съветска военна делегация за диалози по уточняване на детайлите на съглашението.

Двете страни обсъждаха по-конкретно взаимно наблюдаване по автомагистралата М4 в Идлиб, което се чака да стартира на 15 март.

Във вторник турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че турската войска ще патрулира в северната част на коридора за сигурност, открит край автомагистралата М4 в Идлиб, а съветските сили ще патрулират на юг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР