Делегациите на ООН, Турция и Украйна се договориха да не

...
Делегациите на ООН, Турция и Украйна се договориха да не
Коментари Харесай

На 2 ноември няма да се движат кораби по зърнените коридори

Делегациите на Организация на обединените нации, Турция и Украйна се договориха да не възнамеряват придвижването на кораби в Черно море в сряда, 2 ноември . Това се показва в известие на Представителството на Организация на обединените нации към Съвместния координационен център (СКЦ) в Истанбул, публикувано във вторник и представено от ТАСС.

" Секретариатът на Организация на обединените нации към СКЦ оповестява, че делегациите на Украйна, Турция и Организация на обединените нации са се съгласили да не възнамеряват придвижване на кораби в границите на Черноморската самодейност на 2 ноември ", се споделя в отчета.

СКЦ означи, че във вторник са осъществени 36 инспекции на кораби в турски води .

" Секретариатът на Организация на обединените нации акцентира, че придвижването на кораби и техните инспекции, осъществени след, са краткотрайни и незабавни ограничения. Координаторът на Организация на обединените нации в Черноморската самодейност Амир Абдула, в тясно съдействие и съвещания с турската делегация в СРС поставя всички старания да възобнови присъединяване на всички страни в нейната работа. Съюзна контролна комисия може най-добре да извърши своя мандат с цялостното и интензивно присъединяване на всичките четири делегации ", се споделя в изказването.

, че желае да организира " в детайли следствие на събитията към случая, както и да получи действителни гаранции от Киев, че Истанбулските съглашения ще бъдат прецизно спазвани ". При спазването на тези две условия Русия е подготвена да преразгледа решението си за прекъсване на коридора.

Във вторник, че зърненият кулоар не е спирал работата си от " съветския демарш " и през това време 17 кораба са минали в двете направления.

Припомняме, че в понеделник Украйна, Турция и Организацията на обединените народи (ООН) на 31 октомври в границите на зърнената договорка, съобщи ТАСС, като се базира на Съвместния координационен център (СКЦ).

Отбелязва се, че 12 отпътуваха от Украйна , а други два се очакваше да дойдат в страната. Делегацията на Организация на обединените нации осведоми съветската делегация за тези дейности в сходство с откритите процедури на Съюзна контролна комисия.
 Москва: Рисковано е Украйна да продължава износа на зърно през Черно море
Москва: Рисковано е Украйна да продължава износа на зърно през Черно море

Русия към този момент не подсигурява сигурността на корабоплаването в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР