Делегации на Хамас и на Иран са пристигнали в Москва

...
Делегации на Хамас и на Иран са пристигнали в Москва
Коментари Харесай

Делегации на Хамас и Иран отидоха в Русия, за да обсъдят войната

Делегации на " Хамас " и на Иран са пристигнали в Москва и са разискали войната почнала след изненадващата офанзива на придвижването против Израел, За визитата оповестиха ислямистите и съветското външно министерство.

Според известието на съветското външно министерство там е членът на политбюро на " Хамас " Муса Абу Марзук (който дава отговор за " интернационалните отношения) на движението). Ведомството споделя, че измежду обсъжданите тематики е " незабавното освобождение " на непознатите заложници. От иранска страна гостът е заместник-външният министър Али Багери Каани.

" Мога да потвърдя, че представители на съответното палестинско придвижване се намират в Москва ", сподели представителят на външното министерство Мария Захарова, цитирана о ТАСС. " Хамас " не е приета за терористична организация в Русия.

С Абу Марзук Русия също по този начин говорила за потребността да се сътвори палестинска страна в границите от 1967 година Според в.  " Аш шарк ал аусат "  делегацията на " Хамас " споделя, че изтъкнала правото на " опозиция " против Израел на палестинския народ с всички вероятни средства. Споменати били и позициите на съветския президент Владимир Путин и съветските дипломатически старания за излаз от спора.

" Хамас " държи над 220 души, измежду които десетки с непознато поданство или двойни жители на Израел и други страни. В известието не се прецизира за какво Москва обръща внимание единствено на тях (известно е, че измежду тях има и руснаци), само че час след известието за кацналата делегация на " Хамас " представителят на военното крило съобщи, че близо 50 души са починали при израелски удари в линията Газа.

В съветското известие даже не се загатват съответно съветските заложници, нито офанзивата на " Хамас ", която докара до войната и до огромните удари по Газа.

По-рано съветският дипломат в Израел Анатолий Викторов съобщи, че измежду убитите бойци може да са 20 руснаци, само че тези сведения би трябвало да се уточнят.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР