Делегатите от Деветата Национална конференция на Младежко ДПС избират свое

...
Делегатите от Деветата Национална конференция на Младежко ДПС избират свое
Коментари Харесай

ДПС си избира младежки лидер под мотото „25 години силата е в нас!“

Делегатите от Деветата Национална конференция на Младежко Движение за права и свободи избират свое управление през днешния ден. Форумът се организира под мотото „ 25 години силата е в нас! “ и стартира с химна на България и Европейския съюз.

 

В залата са към 500 делегати от цялата страна. Присъстват ръководителят парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, заместник-председателят Халил Летифов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, Станислав Анастасов, Филиз Хюсменова, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова и др. 

 

Форумът бе открит от най-младите делегати и ще се организира в две елементи - открита и закрита. За водещ на първата открита част бе определена Хелин Байрактарова. 

 

Цитати с послания от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган посрещат делегатите преди да влязат в залата. Сред тях са „ От възникването си Движение за права и свободи постоянно е залагало на младостта и бъдещето “, „..Най-значимото ми създание в живота е „ Движението за права и свободи “, което Ви принадлежи във времето “, „ Каузата на Движение за права и свободи е прекомерно огромна, с цел да си позволим лукса да се борим между тях и да спъваме развиването на младежите “. 

 

Сред издигнатите за ръководител на Младежко Движение за права и свободи са Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов, Адем Чакалов, Рахим Юмерефенди. 

 

 

Шефът на младежите в ГЕРБ Георг Георгиев също почете мероприятието, както и посетители от Европа, в това число делегация от млади либерали от Северна Македония. Делегации от Косово, Кипър, Сърбия също пристигнаха, както и представители на партньорски организации от Дания и Швеция.


Събитието стартира с клип, в който фрагменти на партията описват за какво са избрали Движение за права и свободи, а с фрагменти от голям брой лица се образува портретът на Доган.

Очаква се младежите да изберат съпредседатели в управлението си, както бе препоръчано за бъдещото развиване на Движение за права и свободи от почетния ръководител Ахмед Доган.  

 

На съвещание на Централния съвет на Движение за права и свободи на 17 ноември м.г. бе освободен ръководителят на младежкото Движение за права и свободи Сезгин Мехмед. За краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на младежите бе определен Танер Кабил. 

 

Съпредседателите са препоръчани след регионалната отчетно-изборна конференция в Търговище. Там младежите са взели решение да повдигнат Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов за съпредседатели на Младежкото Движение за права и свободи (МДПС), се показва във фейсбук страницата на МДПС.

Между номинираните за ръководител са още Адем Чакалов, Рахим Юмерефенди и Танзер Юсеинов.

 

31-годишният Танзер Юсеинов от Търговище сега е зам.-шеф на МДПС. Завършил е финанси и интернационалните стопански връзки. 4 година е бил секретар на младежите в София и на интернационалния екип на МДПС.

 

Ибраим Зайденов е на 32 година, от благоевградското село Абланица. Завършил е финанси и счетоводство и надзор. От 5 година има своя счетоводна къща в Благоевград, където два мандата е бил ръководител на младежите, а неотдавна - на регионалния съвет на партията.

 

Адем Чакалов е член на Централния действен съвет на МДПС и е родом от Разград.

 

Рахим Юмерефенди е новоизбраният началник на софийската организация, само че е роден в кърджалийското с. Безводно.

 

 

 

 

Изборът за ръководител на Движение за права и свободи се чака на 24 февруари. Тогава се чака да бъдат определени за съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров по формулата, предложена от почетния ръководител Ахмед Доган при започване на тази година. Тогава от пресцентъра на партията разпространиха обръщение към структурите на партията, в която почетният ръководител предлага на структурите нова формула за бъдещото развиване на Движение за права и свободи, а точно съпредседателство на Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров.

 

В началото на годината Доган изрази изрази опасенията си от протичащото се в структурите, разгласи се за смяна в Движението и предложи като единствен излаз от обстановката лидерският пост да бъде поделен сред двама души. Те би трябвало да работят в тандем, като всеки от тях поеме съответни задания.

През есента на 2023 година Пеевски беше определен за съпредседател на групата дружно с водача Мустафа Карадайъ, а след изненадващата оставка на Карадайъ при започване на ноември, пое напълно тази роля. В момента оперативното управление на Движение за права и свободи е в ръцете на Ахмед Доган, който изясни решението си за връщане в политиката със положението на партията.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР