Делегатите на заседанието на 50 конгрес на БСП, който ще

...
Делегатите на заседанието на 50 конгрес на БСП, който ще
Коментари Харесай

Конгресът ще приеме промени в устава и насоки за нова програма

Делегатите на съвещанието на 50 конгрес на Българска социалистическа партия, който ще се организира на 11 февруари, ще би трябвало да обсъдят и одобряват съществени насоки за създаването на нова програма  и идея на промени в Устава на Българска социалистическа партия и организационна промяна. На форума ще бъде разисквана и подготовката за присъединяване на левицата в локалните избори през есента.
По измененията в устава са постъпили оферти от регионални, общински и районни препоръки на Българска социалистическа партия, съществени партийни организации, обособени социалисти. Има направени мнения от Общопартийната контролна комисия и Народно събрание на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Много от предложенията са зародили в съответната им организационна работа. Целта на измененията е да се усъвършенства подобри действието на структурите.
Сред концепциите за смяна са регламентирането на онлайн съвещания на организациите, усилване на координиращите функционалности на регионалните препоръки, основаването на опция за въвеждане на директен вътрешнопартиен избор на ръководителите на общински и районни партийни организации. Предлага се още да отпадне нормата на несъответственост на постовете, както и регламентиране на провеждането на вътрешнопартийни референдуми и допитвания, на мандата на делегатите на функционален принцип на конференциите и конгреса и на ръководителите на хоризонталните структури като делегирани членове на съответните органи.
Предлага се увеличение на квотите на Младежкото обединяване в градските, общинските и районните препоръки на Българска социалистическа партия, както и усилването на ролята на Общинските и Градските препоръки при избора на началник на групата съветници, ръководител или зам.-председател на комисии. Делегатите на конгреса ще дискутират и по приемането на Етичен кодекс като главните положения ще се запишат в правилник на Българска социалистическа партия.
В новата стратегия на Българска социалистическа партия ще бъдат записани полезностите, които левицата изповядва, кои публични групи пази партията, провокациите пред които е изправено обществото и тяхното решение. Основните цели на документа са мир, сигурност и съдействие, обществена правдивост и стабилно тъждество, подсилване на демокрацията и отбрана на правата на индивида, мощна стопанска система и промяна на икономическата система и социално-екологичен прогрес.      
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР