Делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 ще

...
Делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 ще
Коментари Харесай

Показаха електромобилите, които ще превозват делегатите за европредседателството

Делегатите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ще пътуват с напълно електрическия Renault Zoe. Днес министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова и генералният управител на Рено Нисан България, Рено Пирел публично показаха пред публицисти колите.

Инициативата е напълно на Renault, които с изключение на колите ще обезпечат и водачи, като заплащането е за сметка на компанията.15-те електрически автомобила ще бъдат разполагаем на идващите и заминаващите делегати по време на целия шестмесечен интервал на европредседателството.

За задачите на прехвърлянията на Летище София са конфигурирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат употребявани от всички, които желаят да заредят електрическите автомобили си до момента в който изчакват идващите пасажери.

„ Специален информативен пул на летището ще насочва идващите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните коли, които са особено брандирани. Делегатите от Категория А се водят ВИП и ще бъдат транспортирани с държавни коли. Част от гостите ще бъдат ориентирани към метрото ”, съобщи Лиляна Павлова.

„ Трансферите с електрическите автомобили ще се реализират от летището до 21 хотела в столицата, с които има подписани предварителни контракти ”, уточни още Павлова.

Тя изясни, че има още подписани партньорства с компании за храни и питиета, с цел да се задоволят потребностите на гостите от другите страни по време на множеството събития в границите на европредседателството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР