Делегатите на 27-ия конгрес на СДСМ подкрепиха за кандидат на

...
Делегатите на 27-ия конгрес на СДСМ подкрепиха за кандидат на
Коментари Харесай

Конгресът на СДСМ потвърди подкрепата си за втори президентски мандат за Стево Пендаровски

Делегатите на 27-ия конгрес на СДСМ поддържаха за претендент на идните напролет президентски избори сегашния президент на Северна Македония Стево Пендаровски.

 

Пътят към Европа е дълъг и сложен, само че той е единственият, който може да донесе основни промени в Северна Македония и нейното бъдеще, съобщи във встъпителното си послание към конгреса ръководителят на партията Димитър Ковачевски, който разгласи, че политическата борба на СДСМ е за по-добро  европейско бъдеще продължава. 

 

„ ВМРО-ДПМНЕ не може да донесе позитивни промени. Те са срещу участието (на страната) в Европейски Съюз. Те споделят, че страната е застрашена страната, прокламират отклоняване от стабилността и процесите, и настояват, че има положение на непрекъсната рецесия. Те дават подправени обещания, които в никакъв случай няма да се осъществят. Достатъчно е да погледнем какво се случи в Скопие и в общините, в които ВМРО-ДПМНЕ победи на локалните избори - няма планове, няма публичен превоз, няма нищо положително, единствено злополучие. Това е образец какво значи ВМРО-ДПМНЕ.

 

На идните президентски и парламентарни избори имаме единствено един късмет да изберем вярната посока на страната. СДСМ е единствената партия, която дава същинска вяра за по-добро на следващия ден, за несъмнено европейско бъдеще ”, уточни Ковачевски.

 

По думите му жителите нямат потребност от президент, който да натиска спирачките, а от президент с ясна европейска визия, какъвто е Стево Пендаровски, призовавайки делегатите да го поддържат за втори президентски мандат. 

 

„ В сегашния си мандат той сподели какво значи да си президент на всички. По време на неговия мандат страната стана член на НАТО, а през втория мандат ще стане член на Европейски Съюз “, сподели Ковачевски.

 

Пендаровски беше посрещнат на крайници от присъстващите в залата. 

По думите му резултатите от социологическите изследвания, които ВМРО-ДПМНЕ показва са неточни, а същинските сондажи на публичното мнение демонстрират, че СДСМ ще завоюва идните парламентарни и президентски избори, опозиционната партия няма позиция по стратегическите за страната въпроси, а като образец уточни преговорната рамка, която от опозиционната партия не поддържат. 

 

" Това са хора, които нямат качества, имат едно предпочитание да дойдат на власт. Не би трябвало да позволяваме това ", сподели Пендаровски.

 

В петък Стево Пендаровски разгласи кандидатурата си за присъединяване в президентските избори на 24 април, а през днешния ден разгласи, че единствено за пет часа е събрал и нужните 10 000 подписа за гражданска поддръжка за присъединяване в изборите. 

 

Подписите събра и претендентът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова, която през вчерашния ден получи поддръжката на опозиционната партия. 

До този миг нужната гражданска поддръжка получиха и Буяр Османи (ДСИ), Арбен Таравари (издигнат от обединението на албанските опозиционни партии), Максим Димитриевски (ЗНАМ), Стевчо Якимовски (ГРОМ) и Биляна Ванковска (Левица). Така към този миг участниците в президентската конкуренция на 24 април в Северна Македония са седем. Събирането на подписи продължава до 8 март. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР