Делата за проваления избор за членове на Висшия съдебен съвет

...
Делата за проваления избор за членове на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

На 14 декември ще са делата за проваления избор за членове на ВСС

Делата за проваления избор за членове на Висшия правосъден съвет от съдийската гилдия ще са на 14 декември. Това оповестиха от Върховния касационен съд.

С предписание на ръководителите на двете висши съдилища в смесените сформира ще влизат трима съдии от Върховен касационен съд и двама съдии от Върховния административен съд (ВАС).

Първото дело е формирано по тъжба, подадена по пощата на 25 октомври от претендентите за изборни членове на Висш съдебен съвет Марина Михайлова - арбитър във Върховен административен съд, и Деян Денев - арбитър в Окръжен съд - Варна. Двамата апелира решението на Избирателната комисия за избор на членове на Висш съдебен съвет от квотата на съдиите, с което изборът е разгласен за неточен на 17 октомври. Изборът се провали поради ниския кворум. Членовете на смесения петчленен състав за разглеждане на делото са определени посредством системата за инцидентно систематизиране на делата. По същия ред е формирано второ дело. То е по тъжба, постъпила във Висш съдебен съвет от Марина Михайлова.

Михайлова и Денев бяха претенденти за членове в съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Ако бяха определени, те щяха да заемат местата на Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев, които подадоха оставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР