Делата срещу Доналд Тръмп за бунта на Капитолия в САЩ

...
Делата срещу Доналд Тръмп за бунта на Капитолия в САЩ
Коментари Харесай

Апелативният съд постановява, че съдебните дела срещу Тръмп за бунта от 6 януари могат да бъдат придвижени

Делата против Доналд Тръмп за протеста на Капитолия в Съединени американски щати могат да продължат, постанови федерален апелативен съд в петък.

Решението отбелязва отменяне на настояването на някогашния президент да отхвърли делата, обвиняващи го в подстрекателство към насилствена навалица на 6 януари 2021 година

Апелативният съд на Съединени американски щати за окръжния съд отхвърли широкообхватните изказвания на господин Тръмп, че президентският имунитет го защищава от отговорност в правосъдните каузи, заведени от законодатели и полицейски чиновници от Демократическата партия.

Но тричленният правосъден състав сподели, че любимецът на първичните президентски избори на Републиканската партия през 2024 година може да продължи да се бори, до момента в който делата не престават, с цел да се опита да потвърди че дейностите му са подхванати в формалното му качество на президент.


 

Г-н Тръмп сподели, че не може да бъде съден за протеста, при който бяха ранени десетки полицейски чиновници, с аргумента, че думите му по време на протест преди щурмува...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР