Делът на сивата икономика за миналата година е паднал до

...
Делът на сивата икономика за миналата година е паднал до
Коментари Харесай

Премиерът отчете силен спад на сивия сектор в България

Делът на сивата стопанска система за предходната година е паднал до 25 на 100 и продължава да понижава, регистрира през днешния ден министър председателят Бойко Борисов, до момента в който връчваше премиите на форума „ Икономика на светло”.

„ Много елементарно се приказва. Много нелепости се изговарят. И това като се прави всекидневно, хората стартират да имат вяра. Ето ги безапелационните данни. По време на служебния кабинет на Българска социалистическа партия единствено за 2 месеца и половина – 120 млн. лв. по-малко в митниците. Когато някой се прави на по-почтен от папата – да огледа данните”, сподели Борисов.

МВФ: По сива стопанска система България е като Африка

Борисов: Корупцията и контрабандата са едно и също

Златев: Няма по какъв начин да има картел при горивата

„ Полагаме големи старания и боят по контрабандата няма да го пропуснем. Виждате издиханията и гневната експанзия на опозицията с жълти вести. Акция „ пречупване” се споделя, само че няма въобще да им се дадем този път. Аз го давам обещание. На спечелилите честито”, съобщи министър председателят.

Той акцентира, че ще бъде спазен задължението контрабандата на цигари да падне от 34% до под 6%, като ограничения ще бъдат взети още тази седмица.

Борисов посочи, че единствено за една година има с нови 10 % изсветляване на сивата стопанска система и уточни, че това са справедливи данни, измерени, по думите му, от неговите политически съперници.

Премиерът добави, че по този начин в бюджета влизат повече доходи и надлежно има спомагателни средства за редица браншове.

„ Никой не може да упрекна Асоциацията на индустриалния капитал в България и Васил Велев, че са близки на държавното управление. Когато водеща е дамата на депутата от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин минимум някой може да е пипал данните”, разяснява министър председателят.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР