Делът на онлайн продажбите в България нараства с високи темпове,

...
Делът на онлайн продажбите в България нараства с високи темпове,
Коментари Харесай

Куриерска фирма ще вложи над 17 млн. лв. у нас


Делът на онлайн продажбите в България нараства с високи темпове, както и в района, споделя Лучиан Балтару, създател и основен изпълнителен шеф на Sameday (снимка: Sameday)

К уриерската компания Sameday, която оперира най-голямата мрежа от автомати за безконтактно приемане на колета в района – easybox, регистрира годишен растеж на доставките от 900% в страната през 2023 година, с 2,6 милиона доставени колета, от които близо 1 милион до автомати.

Локациите със станции с автоматизирани шкафчета за доставка отвън дома в България са достигнали 437, от общо над 5000 места в района. През миналата година компанията е вложила над 6,4 млн. лв. у нас, а проектите са през 2024 година те да се усилят близо 3 пъти и да надвишават 17,1 млн. лв..

Според скорошно изследване, поръчано от Sameday, настройките на потребителите в България демонстрират, че от ден на ден клиенти избират да получат своите колета безконтактно от автомат, заради неговото улеснение и лесна приложимост, опцията за надзор върху персоналното време и неналичието на нужда от очакване на опашка.
още по темата
„ Интересът към безконтактното приемане на колета е доказателство за изменящите се потребности на крайните клиенти, които търсят все по-голяма еластичност при извършването на покупки онлайн. През идващите месеци ще продължим да надграждаме обичайна доставка такава, каквато я познавахме до скоро ”, разяснява Радослав Крумов, изпълнителен шеф на Sameday България.

Куриерът към този момент сполучливо си партнира с близо 1500 онлайн магазина в страната, измежду които са и едни от най-големите онлайн търговци на българския пазар. През първата си цялостна година в България куриерът влага над 6,4 млн. лв..

„ В България делът на онлайн продажбите нараства с високи темпове, както и в района, а оттова и потребността за възстановяване на потребителско прекарване и улеснение на онлайн търговците. Откакто започнахме активността си в страната през 2022 година, използваме дългогодишния си опит, насъбран в Румъния и Унгария, с цел да интегрираме високи технологии и оптимизации на локалния пазар, които се възприемат доста позитивно ”, показа Лучиан Балтару, създател и основен изпълнителен шеф на Sameday.

Предвид възходящото търсене на различни способи за доставка, проектите на куриера са да продължи да влага в разрастването на мрежата от автомати като плануваните вложения за нейното разширение единствено за 2024 година надвишават 13 млн. лева.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР