Делът на хората на възраст над 65 години ще бъде

...
Делът на хората на възраст над 65 години ще бъде
Коментари Харесай

След три години 25% от населението на България ще е в пенсия

Делът на хората на възраст над 65 години ще бъде съвсем 25% от цялото население на страната през 2027-ма година, а към 2060-а ще надвиши 30% - данните бяха оповестени на проведена от " Каритас България " Кръгла маса по проблемите на дълготрайните грижи в домашна среда за възрастните хора.

В момента хората на 65 и повече навършени години са милион и половина или 23,5% от популацията, а предлаганите услуги не дават отговор на огромното търсене, разяснява Светлана Гьорева, която е от уредниците на форума.

" Въпреки всички извървяни позитивни стъпки в основаването на среда за развиване на поддръжката за възрастните хора, би трябвало да създадем тъжната констатация, че достъпът на възрастните хора до подобаващи услуги не е обезпечен от позиция на наличност, на финансова досегаемост. В доста обитаеми места хората нямат достъп до здравни услуги, до разнообразни обществени услуги, а доста от услугите, които се оферират най-много в здравната сфера, са скъпо струващи и хората не могат да си ги разрешат ", сподели Светлана Гьорева, представена от БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР