Делът на електрическите превозни средства в общия обем на продажби

...
Делът на електрическите превозни средства в общия обем на продажби
Коментари Харесай

Продажбите на електромобили в световен мащаб се свиват

Делът на електрическите транспортни средства в общия размер на продажби на коли в света е намалял от 14% през втората половина на 2022 година, до 10% през първото тримесечие на 2024 година.

Това е обвързвано главно с незадоволително развитите мрежи за зареждане в доста райони в света, както и намаляването на функциалността на някои модели електрически транспортни средства през студената зима. За задържане на продажбите на електрически автомобили " способстват " и вътрешните стопански проблеми на Съединени американски щати и Китай, написа японският вестник Yomiuri, базирайки се на данни и разбори на специалисти.

Tesla и BYD са най-големите производители в света на електрически транспортни средства, като всеки от тях има дял от 15 до 20% от международния пазар.
 Tesla се показва най-слабо в S&P 500, само че по-лошото евентуално следва
Tesla се показва най-слабо в S&P 500, само че по-лошото евентуално следва

От януари цената на акциите на компанията се е сринала с близо 32%

По-конкретно, водещият американски производител на електрически автомобили Tesla , записва спад на продажбите през първото тримесечие на 2024 година с 9% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е първият спад на продажбите на Tesla за последните четири години, като мащабът му надвишава експертните прогнози.

Търсенето на електрически транспортни средства в Съединени американски щати влезе в застой, заради стягането на кредитната политика в страната, отбелязва японското издание. Продажбите на Tesla спадат и поради конкуренцията на по-евтините електрически автомобили на китайски производители.

Задържащо въздействие на продажбите оказват и спиранията при веригите за доставка на автомобилни елементи и съставни елементи, заради офанзивите на бунтовническото йеменско придвижване хуси против товарни кораби в зоната на Червено море.
 Китайската BYD избра Унгария за идната си фабрика за акумулатори
Китайската BYD избра в коя европейска страна ще построи новата си фабрика за акумулатори

Многомилиардна инвестиция

Основният съперник на Tesla, китайският производител BYD , през първото тримесечие на тази година означи нарастване на продажбите с 13% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Обаче би трябвало да се има поради, че за интервала януари - март 2023 година продажбите му бяха скочили с 84,8% на годишна база - тъй че търсенето на електрическите автомобили на китайския колос също внезапно се забавя.

Освен това, по отношение на предходното тримесечие (октомври-декември 2023 г.), продажбите на BYD спадат внезапно с 43%. Японският вестник изяснява това с намалялото като цяло търсене в Китай на типичен коли, електрически автомобили и битова техника.
 Audi обмисля прекачване на производството си на електрически автомобили в Китай
Известна немска марка обмисля прекачване на производството си на електрически автомобили в Китай

Компанията лимитира производството си в завода Брюксел най-малко за две седмици
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР