Делът на британците, които смятат, че Brexit е бил грешка,

...
Делът на британците, които смятат, че Brexit е бил грешка,
Коментари Харесай

Рекордно много британци вече смятат Brexit за грешка

Делът на британците, които считат, че Brexit е бил неточност, доближи нов рекорден връх този месец, демонстрира изследване на социологическата организация YouGov. Все повече хора намират икономическите изгоди от излизането от Европейски Съюз за дребни.

Към днешна дата към този момент 57% от британците дефинират решението за овакантяване на Европейския съюз през 2016 година като неверно, а 32% – като вярно. Повече от половината от интервюираните – 55% – декларират, че биха дали своят вот за наново присъединение към общността, против 31%, които споделят, че биха дали своят вот за оставане отвън него, в случай че референдумът се организира през днешния ден.

От YouGov обявиха, че резултатите бележат „ умерена смяна “ по отношение на януари 2021 година, когато 49% са декларирали, че ще гласоподават за присъединение към Европейски Съюз, а 37% – за оставане отвън него.

През май министър-председателят Риши Сунак съобщи, че Brexit носи изгоди, базирайки се на водещата си политика за свободни пристанища и понижаване на Данък добавена стойност, което съгласно него ще направи бирата и санитарните артикули по-евтини.

Според икономисти свободните пристанища – специфични зони с данъчни и митнически облекчения и опростени търговски правила – надали ще подтикват английската стопанска система, само че могат да дадат известна стойност като инструмент за районно развиване.

Британските бизнес вложения съвсем не са нарастнали от средата на 2016 година насам, за разлика от други развити стопански системи. Докато икономистите, подкрепящи Brexit, акцентират обстоятелството, че забавянето се дължи на мощния растеж преди 2016 година, бизнес изследванията показват излизането от Европейски Съюз е една от аргументите за стагнацията.

Проучването на YouGov, извършено измежду повече от 2000 британци, демонстрира, че 63% от тях считат Brexit по-скоро за несполучлив, в сравнение с за сполучлив, спрямо 12%, които го дефинират като по-скоро сполучлив. Други 18% считат, че не е нито едното, нито другото.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР