Дела на трупчета няма да има. Това обеща изпълняващият функциите

...
Дела на трупчета няма да има. Това обеща изпълняващият функциите
Коментари Харесай

Дела на трупчета няма да има, обеща Сарафов

Дела на трупчета няма да има. Това даде обещание изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. Коментарът му бе във връзка редица забавени каузи.

Всички инспекции в прокуратурата към този момент са завършили. Започнаха дисциплинарни производства. Има такива против седем магистрати по проблема “Осемте джуджета ”, както и в Стара Загора, сподели Сарафов.

Не е завършила инспекцията единствено на Софийската районна прокуратура. Проблемът е обемната работа.  Там той е доста огромен, сподели основният прокурор и уточни, че инспекцията е удължена с месец.

Сарафов разяснява имунитетите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков.

Решението ще бъде взето от наблюдаващите прокурори. Има три вероятни метода за решение на делата по отношение на тях, разяснява Сарафов и уточни, че те са: да се държат на трупчета, да бъдат прекъснати или да бъде импортиран обвинителен акт. Първият вид няма да се толерира, уточни Сарафов.

Преди време изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов утвърди методически инструкции до прокурорите в цялата страна. Те са по отношение на промените и допълненията на Наказателния кодекс.


Указанията имат за цел организационно и методическо подкрепяне в практиката при законосъобразното използване на наредбите. Става дума за ръководството на транспортно средство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техни аналози.

С тях законодателят е планувал застраховане на отнемането в интерес на страната на транспортно средство, послужило за осъществяване на закононарушение. Освен това има записан алтернатива за отсъждане на неговата равноценност в случаите, когато лидерът не е притежател.

В напътствията се обръща внимание на своевременното събиране на доказателства по досъдебните производства за транспортното средство. Разяснено е в кои случаи транспортното средство следва да се приобщи като материално доказателство.

Превозното средство следва да бъде деликатно огледано, разказано в съответния протокол и фотографирано. Трябва да се вземат ограничения да не се повреди или промени.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР