Дела на трупчета няма да има, каза и.ф. главен прокурор

...
Дела на трупчета няма да има, каза и.ф. главен прокурор
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Дела на трупчета няма да има

Дела на трупчета няма да има, сподели и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Той взе участие в полемиката " Промените в Конституцията във връзка с правосъдната власт – сред вероятното и нужното " в Централния боен клуб в София.

Всички инспекции в прокуратурата към този момент са завършени и за почнали дисциплинарни производства. Има такива против седем магистрати по проблема " Осемте джуджета ", както и в Стара Загора, сподели Сарафов.

Не е завършила проверката единствено на Софийската районна прокуратура. Това е по този начин, тъй като размерът на работа там е доста огромен, сподели основният прокурор и добави, че инспекцията е удължена с месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

По отношение на имунитетите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, Сарафов сподели, че решението ще бъде взето от наблюдаващите прокурори. Има три вероятни метода за решение на делата по отношение на тях, разяснява Сарафов и уточни, че те са: да се държат на трупчета, да бъдат прекъснати или да бъде импортиран обвинителен акт.

Първият вид няма да се толерира, уточни и.ф. основен прокурор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР