Дела, контрадела обиди, клевети… Всяка година някой роден телевизионер, шоумен

...
Дела, контрадела обиди, клевети… Всяка година някой роден телевизионер, шоумен
Коментари Харесай

Кои родни звезди се осъдиха за обиди и клевети?

Дела, контрадела обиди, клевети… Всяка година някой роден водещ, шоумен или публицист отива на съд обиди и клюки, изречени обществено. Последната сходна сага, която цели четири години вълнува медийното пространство, приключи напълно неотдавна.

Писателят Калин Терзийски бе наказан от децата на Николай Хайтов на последна инстанция. Делото бе за това, че преди години в ефирен ефир Кайо съобщи, че Хайтов е бил прислужник на Тодор Живков. „ Познавах Хайтов и Радичков. Те обслужваха властта. Правеха свирки на Тодор Живков “, са думите на подпийналия тогава Калин, които му носят четиригодишни главоболия.

В последна сметка Терзийски заплати към 7 бона на наследниците. Парите той събра за 58 часа в сметка, която назова „ За свободата на свободното говорене “. Приятели и читатели на Калин помогнаха за бързото разрешаване на финансовия проблем и даже артисаха 800 лв., които Кайо преведе за благотворителна идея.

Малко преди този момент стана ясно, че след 5 години одисеи Деси Тенекеджиева е съумяла да осъди Слави Трифонов. Причината за правосъдния иск са голям брой изпечени скечове в шоуто, в които екипа на Дългия се подиграва с нея.

„ Това е невиждан случай в новата правосъдна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в народен ефир, и солидарно малкия екран, която го излъчва. Смятам тази победа за доста значима крачка. Не единствено персонално за мен, а за всички. Има смисъл. С това решение Върховен касационен съд ми върна доверието в българската правосъдна система, което беше много разтърсено... “, удовлетворена е Деси.

В свое изявление пък пиар сътрудникът Евгени Минчев разказва Венета Райкова като „ ефирен хемороид “, бълва обиди по адрес на русокоската, споделя по какъв начин я е гонил от свои празненства. Тогава Венета изясни, че желае да осъди Минчев на най-малко 50 бона. Година по-късно Райкова завоюва делото.

Решението на съда бе Минчев да изплати 20 бона на нея и още седем на съда. „ За мен няма значение дали ще си получа парите. Важното бе той да разбере, че не може по този начин обществено да наскърбява хората “, съобщи тогава русокоската.

През 2018 година водещата съобщи, че Евгени още й дължи пари и самият той е завел дело против нея. „ Осъдих Евгени Минчев дефинитивно и той ми дължи към 15 500. Адвокатът му предложи на моята адвокатка да не го запорирам. Предложи да заплати единствено половината сума и да приключи делото против мен. Ако не знаете, той ме съди в ролята ми на коментатор на „ Биг Брадър “ за присъединяване си през 2014 година, където съгласно него съм го нарекла „ ниска топка “. Аз се съгласих да ми заплати единствено половината сума, на която го осъдих, тъй като не парите са били водещият ми претекст да го осъдя “, изясни Райкова.

Самата Венета също имаше проблеми със правосъдни каузи. Срещу нея и несъществуващото към този момент емблематично предаване „ Горещо “ се изправи новинарският водещ Юксел Кадриев . Причина - бяха излъчени думи, които някогашната му жена Бонка изрича по негов адрес пред Райкова през далечната 2011 година. В „ Шоуто на Слави “ Кадриев сподели, че ще съди Венета „ поради изречени неистини в това предаване “. Водещият сподели още, че тогава Венета го набедила, че той нямал приключено висше обучение, написа " България Днес ".

Освен това в същото това предаване някогашната му Бонка пък твърдеше, че Юксел поддържа интимна връзка с мъж. Пет години по-късно бе натрапен запор на банковите сметки на Райкова и забрана върху жилището й. Делото беше за 30 бона.

„ 12.10.2017 година черно на бяло с доста любов и 30 хиляди лв. “! Хубаво посвещение ми се получи - постоянно си заплащам сметката! Дори когато не е моя! Няма човек, който да каже, че му дължа и една стотинка през днешния ден! А когато подписвам книгите си, в никакъв случай не знам коя адвокатка ще се окаже почитател на творчеството ми “, написа русокоската е мрежата.

Актьорът Виктор Калев също е застрашен скоро да се яви в съда. В първите часове на 2021 година той за следващ път облече националната носия, с цел да влезе в облика на Володя Стоянов за скеч в новогодишната стратегия на Българска национална телевизия. „ Няма да разясня тази безсъдържателност. Има си съд за тези неща. Там ще си диря правата “, отсича Стоянов, който бе забранил публично който и да е да влиза в облика му.

Не за обиди, а за подправяне наследниците на Димитър Талев взеха решение да заведат дело преди години против Република Македония за непозволено издаване, подправяне и замяна на наличието на творби на българския публицист. Разпространени били книги на Талев, само че с сменено наличие и където в оригинал е „ българско “ и „ български “ написа „ Македонско “ и „ македонски “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР