Декстър Скот Кинг, най-малкият син на защитника на правата на

...
Декстър Скот Кинг, най-малкият син на защитника на правата на
Коментари Харесай

Почина най-малкият син на Мартин Лутър Кинг- младши

Декстър Скот Кинг, най-малкият наследник на бранителя на правата на индивида Мартин Лутър Кинг младши, умря на 63 години след борба с рак на простатата, предаде CNN, представена от " Фокус ".

King Center в Атланта, Джорджия, на който Декстър Кинг беше президент, разгласи, че той е умрял в дома си в Малибу, Калифорния. Съпругата му Леа Вебер Кинг съобщи, че той е умрял " умерено в съня си ".

Декстър Кинг е единствено на 7 години, когато татко му е погубен през април 1968 година, до момента в който поддържа стачкуващи санитарни служащи в Мемфис, Тенеси. Декстър Кинг разказва въздействието, което убийството на татко му е оказало върху детството му и останалата част от живота му, в записките си от 2004 година Growing Up King: An Intimate Memoir.

Освен че продължава активността на татко си в региона на гражданските права, Декстър е веган и бранител на правата на животните през целия си живот. В изявление за The Vegetarian Times през 1995 година той декларира, че методът му на хранене е продължение на убежденията му за ненасилие. " Има връзка сред метода, по който живееш, и метода, по който се отнасяш към другите ", споделя той пред списанието. " Това стартира от самия човек. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР