Декорите и осветлението в някои от най-хитовите холивудски блокбъстъри са

...
Декорите и осветлението в някои от най-хитовите холивудски блокбъстъри са
Коментари Харесай

Декорите на Джеймс Бонд проектирани с български софтуер

Декорите и осветлението в някои от най-хитовите холивудски блокбъстъри са проектирани със програмен продукт, създаден от български експерти. Сред тях са филми от поредицата за Джеймс Бонд, топ настоящите марвел заглавия – Пазители на Галактиката 2, Капитан Америка: Гражданска война, Ант-Мен, Железният човек, както и Генезис и Игрите на глада 2.

Това са единствено част от сполучливите образци за приложението на водещия дизайн и BIM програмен продукт Vectorworks, чиято последна версия ще бъде показана по време на събитието „ Future of Design ” в София на 3 октомври. От близо 20 години години решението се създава от екип от над 50 софтуерни инженери на Немечек България. Продуктите на Vectorworks към този момент се употребяват от над 650 000 експерти от разнообразни сфери от целия свят.

Проектирането на подиуми, декори и осветяване за кино продукции е единствено едно от приложенията на Vectorworks, който публично е в топ 3 на софтуерите за дизайн и BIM в света. Същото решение се употребява в постановки на Бродуей, подиуми и осветлението на музикални фестивали и огромни събития като Евровизия и концерти, в това число на Bon Jovi у нас. На него към този момент разчитат и водещите компании в бранша в България.

Извън развлекателната промишленост, най-мащабно е потреблението на Vectorworks в архитектурата и ландшафтните планове.

Със софтуера, създаден в София, са проектирани доста емблематични здания по света, в това число планове на Zaha Hadid Architectsу, като постройката на пристанището в Антверпен, най-високата жилищна постройка в Европейския съюз Zlota 44 във Варшава, запазената марка на екологичния дизайн Vancouver Convention Centre West в Канада, архитектурния шедьовър Hiroshi Senju Museum, летището в Айндховен, пристанището в Антверпен и даже футболния стадион в Лозана. Вижте част от тези архитектурни чудеса, в основата на чието създаване е българският софтуер
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР