Декорирането на банята с живи зелени разстения е модерна тенденция

...
Декорирането на банята с живи зелени разстения е модерна тенденция
Коментари Харесай

5 растения, които можеш да отглеждаш в банята си

Декорирането на банята с живи зелени разстения е съвременна наклонност в днешно време. Но не всички растения толерират непотребната влага и неналичието на светлина. Събрали сме пет домашни растения, които ще оцелеят даже при такива спартански условия.
Общото озеленяване, което се вихри в домовете ни, стигна даже до баните. Експертите считат, че живите растения в банята оказват помощ да се сътвори атмосфера на релакс и успокоение и способстват за превръщането ѝ в същински домакински СПА център (в духа на модерните трендове в дизайна). Не всички типове, обаче, понасят еднообразно добре влажна среда и липса на слънце и светлина. Но някои, в противен случай, харесват сходни условия. Представяме ви първите пет: тези растения оцеляват добре даже в банята.
 Тези цветя цъфтят цяло лято и сланата не може да ги попари Тези цветя цъфтят цяло лято и сланата не може да ги попари
Веднага ще поясня: приказваме за непрестанен разцвет (а не за дълъг или повтарящ се). Тоест, когато първата пъпка цъфне през май или юни, а...
1. Драцена
Драцената е сходно на палма растение от семейство аспержи. Той е скромно, не изисква доста светлина, избира висока мокрота и топлота: температурата в помещението би трябвало да е най-малко 15 ° С, през горещия сезон – до 20 ° С. Драцената не обича излагането на директна слънчева светлина и се опасява от течение, което нормално не се случва в банята.
2. Свекървен език
Свекървеният език или научно сансевиерията е обичано растение на офис чиновниците. То е необикновено настойчиво и може да издържи на всевъзможни условия. Например, то пораства добре даже на тъмни, едва осветени места. При липса на светлина растежът му може да спре и листната маса да загуби наситения си цвят, само че въпреки всичко се приспособява добре. Между другото, красивите, месести листа на сансевиерията освен ще декорират помещението, само че и ще филтрират въздуха, произвеждайки О2!
3. Гусмания
 Какво би трябвало да знаете, в случай че отглеждате орхидея у дома Какво би трябвало да знаете, в случай че отглеждате орхидея у дома
Орхидеите са необикновено красиви цветя, които освежават дома, само че не са доста лесни за развъждане. Най-вероятно опитните цветари знаят то...
Гусманията спада към групата на бромелиевите, представител на които е и ананасът, който се среща в доста ярки цветове. Това растение е родом от Южна Америка и по тази причина обича влагата и топлината: даже може да се сложи до душа или ваната - единствено ще се почувства по-добре! Трябва да напоявате гусмания постоянно в основата на листата и да избягвате преовлажняването на почвата: това е по-опасно за гусмания от сушата!
4. Ховея Форстър
Това е тип палма, родена на остров Лорд Хау покрай Австралия. В естествени условия пораства на скали, обича щедро поливане, висока мокрота (60-70%) и топъл душ. Тя се усеща удобно в банята, изключително когато парата овлажнява листата. Ако стаята е суха, не забравяйте да пръскате листат няколко пъти дневно, в случай че е допустимо.
5. Филодендрон Атом
Филодендрон е вечнозелено цъфтящо многогодишно растение от семейство Ароидни. В природата има към 900 типа, само че не всички от тях се оправят с неналичието на светлина. Ето за какво, когато избирате вид за баня, обърнете внимание на първо място на атома на филодендрон - този тип може да се държи надалеч от прозореца и в пространства с висока мокрота, да вземем за пример в банята. Обилното поливане и застоялата вода могат да забавят растежа на цветята и листата да пожълтеят.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР