Деконгестантите са вид лекарства, които предизвикват деконгесия или отбъбване на

...
Деконгестантите са вид лекарства, които предизвикват деконгесия или отбъбване на
Коментари Харесай

Какво е деконгестант?

Деконгестантите са тип медикаменти, които провокират деконгесия или отбъбване на лигавицата на носа, като усъвършенстват циркулацията на кръвта и облекчават признаците, които се свързват със запушения нос.

Тази група медикаменти подкрепят хора, които имат алергичен ринит, хрема или простуда, също по този начин оказват помощ при грип, синузит, продължителен ринит, тъй като те влизат като непрекъсната част от цялостното лекуване, дружно с другите употребявани медикаменти, даже и антибиотици.

Какво съставляват деконгестантите?

Деконгестантите работят по разнообразни способи и довеждат до ефикасно отбъбване на носната лигавица, като усъвършенстват кръвооросяването. Те понижават назалната конгестия в горните дихателни пътища, от където и идва тяхното име.

А самият развой назална конгестия съставлява разширение на кръвоносните съдове в носа и набъбване на носната лигавица. Деконгестантите свиват кръвоносните съдове в носа и оказват помощ за по-лесното прекосяване на въздух през носа.

Тези медикаменти водят съвсем незабавно до възстановяване на признаците на назална деконгестия, като облекчават дишането и се ползват няколко пъти на ден.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР