Декларираме нашата готовност – ако получим третия мандат, да положим

...
Декларираме нашата готовност – ако получим третия мандат, да положим
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Премиерът трябва да бъде излъчен от Продължаваме промяната

Декларираме нашата подготвеност – в случай че получим третия мандат, да поставим старания, с цел да има устойчиво ръководство. Това сподели по време на среща на „ Дондуков “-2 водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Страната е изправена пред редица провокации, и наред с позитивните статистики от Брюксел за растежа на индустриалното произвеждане, има и редица други провокации: няма дълготраен контракт за доставка на газ, което ще повлияе върху качествата и опциите на нашия бизнес въобще да може да създава. Очакваме редица решения по значими тематики, които директно касаят живота, здравето и сигурността на българските жители. Българска социалистическа партия през годините нееднократно е била в управлението на страната, и то с значими ресори, и мисля, че няма потребност да дискутираме какво значи в средата на рецесията страната да остане без работещ парламент. Гражданите разчитат политиците да влязат в разговор, с цел да бъдат решавани техни неотложни проблеми. В същото време партиите даже вътре в ръководещата коалиция не престават да чертаят разграничителни линии, по тази причина и задачата на политическата партия, която ще получи третия мандат, е доста комплицирана и виновна. Затова е значимо да чуем и Вашата формула за излаз от политическата рецесия – с кого сте подготвени да влезете в разговор, с какви цели и по каква стратегия за стабилно ръководство? “, сподели президентът Румен Радев.

„ Напълно разбираме комплицираната обстановка, в която се намира страната. В последните 6 месеца като част от държавното управление изпитахме провокациите на няколко рецесии на гърба си: положихме старания да преведем страната и хората през тежките зимни месеци. Това държавно управление остава България финансово постоянна, и с рекорден растеж в индустриалното произвеждане от 20%, което за първи път ни слага преди всичко в Европейски Съюз. През тези 6 месеца бяхме общественият дирек в ръководството и с задоволство означаваме, че 22 милиарда лева стигнаха до над 5 млн. българи като поддръжка на хората – на млади фамилии, на пенсионери, на служащи. Декларираме нашата подготвеност в случай че решите третият мандат да бъде връчен на Българска социалистическа партия за България, да поставим старания да проведем диалози с сътрудниците, с цел да подсигуряваме работещ парламент и устойчиво държавно управление. За нас основа на тези диалози би трябвало да бъде програмата, която Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България изработихме преди седмици. Тя е извънредно съответна, ясно написана, и в нея заложихме три целта: да продължим да бъдем обществената партия, която да слага преди всичко обществената политика, и в програмата са написани ограничения за младите фамилии, пенсионери и т.н.; вторият приоритет са съответни стъпки за поддръжка на стопанската система в изискванията на тежките месеци, които идват; и на трето място – за нас безкомпромисната битка с модела на ръководство на ГЕРБ и Бойко Борисов изрично би трябвало да продължи. Ние като партия водим тази битка към този момент 6-а година и тя би трябвало да продължи. Адекватната обществена политика може да е единствено резултат от прекъсването на кражбите, корупцията и течовете. Не бихме преговаряли с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бихме сложили на масата програмата с целите в нея, и бихме разговаряли с сътрудниците ни от досегашната четворна коалиция. И този, който припознае тази стратегия, може да ни поддържа, с цел да я осъществим. На първо място министър председателят би трябвало да бъде излъчен от Политическа партия, тъй като са първа политическа мощ.- Предпочитаме политически пред експертен кабинет, тъй като това значи ясно носене на политическа отговорност “, добави още Нинова.

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/3366450563677848
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР