„Декларацията на Кирил Петков е с абсолютно вярно съдържание, той

...
„Декларацията на Кирил Петков е с абсолютно вярно съдържание, той
Коментари Харесай

Василев: Декларацията на Петков е с абсолютно вярно съдържание

„ Декларацията на Кирил Петков е с безусловно правилно наличие, той си е върнал паспорта, отказал се е нотариално заверено от своето поданство “, уточни пред бТВ Асен Василев. Вчера Конституционен съд разгласи за противоконституционен указа на президента Румен Радев в частта, в която назначава Кирил Петков за длъжностен министър на стопанската система, поради неговото поданство.

„ Юристите в страната са разграничени, Конституционният съд също не взе единомислещо това решение, никой не може да каже какво е било правилно или погрешно “, сподели Асен Василев от „ Продължаваме промяната “.

„ Не можем да си позволим да разясняваме решение на Конституционния съд, това решение би трябвало да се почита, с цел да има правов ред “, разяснява и Любомир Каримански от „ ИТН “.

„ За нас по-важно е това, че ние бяхме първата политическа мощ, която предложи в предния парламент да може жителите с двойно поданство да бъдат избирани за депутати, да могат да бъдат министри. В Европа всеобщо хора с двойно поданство могат да заемат такива постове “, означи Каримански.

По мотив поканата за спор, която насочи към някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, Асен Василев изясни, че може да потвърди неефективно потребление на 8 милиарда

„ Борисов сподели, че съм необразован, тъй като той не схваща по какъв начин едни 8 милиарда на година изчезват от държавната хазна. Затова го поканих на спор – да му обясня с всички данни, които събрахме в Министерството на финансите и в другите министерства, по какъв начин тъкмо 8 милиарда на година изчезват и къде изчезват “, сподели Василев.

Според Любомир Каримански евентуално има такива обири. „ За мен по-притеснителното е да вземем за пример, че за 2016 година да вземем за пример имаме едни 10,5 милиарда в Национална агенция за приходите, които не са събрани “, означи той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР