Декларацията е подписана от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя

...
Декларацията е подписана от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя
Коментари Харесай

ПП: Категорично подкрепяме членството на Украйна в НАТО

Декларацията е подписана от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски (ДПС), от съпредседателите на " Демократична България " Атанас Атанасов и Христо Иванов, ръководителя на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, както и от Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС) и Павела Митова (ИТН).

От Политическа партия прецизират, че народни представители от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " интензивно са се присъединили в съставянето на декларацията, дружно с другите подкрепящи парламентарни групи.

" Всеки един член на парламентарната група и изпълнителния съвет на Политическа партия застава зад думите в документа ", показват от партията.

От Политическа партия напомнят, че държавното управление на Кирил Петков интензивно е заявявало тази поддръжка у нас и в чужбина.

В плана на декларация се споделя, че Народното събрание изрично упорства за преустановяване на всички дейности на Руската федерация, които са в остро несъгласие с Устава на Организация на обединените нации и съставляват най-сериозния удар против мира и благоденствието, както на европейските, по този начин и на съветския народ. Подкрепя формулата за мир на президента на Украйна Володимир Зеленски, чиято цел е дълготраен и обективен мир.

За да бъде обезпечена способността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, Народно събрание упорства институциите в България да не престават да ѝ оказват политическа, финансова, филантропична, военна, военно-техническа поддръжка до цялостното възобновяване на суверенитета ѝ в интернационално приетите граници, написа в документа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР