Декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, която прочете Деница Сачева в

...
Декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, която прочете Деница Сачева в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Интересите на хората и държавата днес изискват работещ парламент и стабилно редовно правителство

Декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС, която прочете Деница Сачева в Народното събрание:

Още в първите дни на актуалното Народно заседание ние от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ясно декларирахме от тази естрада, че знаем от опит, че борбата със самия себе си е най-трудната борба. И че тя си коства да бъде извършена и извоювана, в случай че това ще даде дълготрайни вероятности на страната.

Интересите на хората и страната през днешния ден изискват работещ парламент и устойчиво постоянно държавно управление. Това е допустимо, единствено в случай че се откри салдото на ползи на всички жители, в случай че има споделена отговорност и се регистрират резултатите от избора, който хората към този момент 5 пъти вършат.

Изборите можеха да са опция, единствено в случай че ще произведат по-добър резултат и ще дадат опция за постоянна и смислена управническа настройка. На този стадий няма такава вероятност.

Ние можем да продължим да навиваме пружините на омразата измежду хората или някои може да не престават да ги заслепяват, продавайки им непрестанно заблуда за светлото бъдеще, само че какво тъкмо ще произтече от това? Време е вместо да живеем в предишното и бъдещето, да разберем, че политиката изисква деяние тук и в този момент. В тези условия.

Днес имаме единодушие, нежно, мъчно реализирано, само че въпреки всичко съществуващо болшинство за промени в Конституцията, за правосъдна промяна, за продължение на пътя на България в Европа, за плановете и стратегиите, които са заложени в Плана за възобновяване и резистентност, за продължение на модернизацията на българската стопанска система, обучение и защита.

Не на последно място България е парламентарна република, в която властта произтича от народа и се упражнява за народа. Време е да престанем да застрашаваме това. За да действа страната, с цел да има действително разделяне на управляващите и да се съблюдава правилото " власт власт възпира ",  е безусловно наложително да има работещ парламент. Парламентът е тази институция, която съставлява избора на хората. Тук са тези, които са определени да съставляват другите гледни точки и разбирания на групи хора за по-добър живот.

Не може повече страната да се ръководи от хора, които не са определени от народа, които не е ясно чии и какви ползи пазят и ръководят без да има опция за парламентарен надзор на техните дейности. Служебните държавни управления имат лимитирани пълномощия. Те би трябвало само и единствено да поддържат естественото действие на страната до избор на постоянно държавно управление и да провеждат избори. Не може определените от хората да се унищожават между тях, а неизбраните от никого да дефинират бъдещото на страната. Това е род на парадокса.

Да, взаимно ръководство сред ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и ПП- Демократична България е осеяно с незнайни, вероятни компликации, евентуално ще докара до отлив на гласоподаватели и за двете страни, само че това е единствената опция в този миг. Двете политически сили, които са събрали най-вече гласове на изборите и които имат релативно сходни визии по тематики като външна политика, стопанска система и рационализация.  Без подозрение, ние имаме насъбрано съмнение между тях, това, че ще работим дружно, напълно не значи, че няма да има напрежение и рецензии, само че в политиката трябва  да се отсява зърното от плявата и би трябвало да се работи за постигането на огромни цели, а не за частните субективни ползи.

Политиката с изключение на диалог сред несъгласни, както споделя Христо Иванов, би трябвало да бъде на първо място деяние. Действие за реализиране на публични цели.

Бих желала да се обърна към всички мои сътрудници от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, които през днешния ден с спорни усеща ще поддържат това държавно управление. Всичко мои сътрудници са уверени европейци, обичат България, минали са през доста компликации и тествания, персонални саможертви и борби. Днес, уважаеми мои сътрудници, не даваме заем на доверие. Ние даваме заем на време. Време, което е нужно, с цел да се успокоят политическите пристрастености, да се откри път за общоживеене и да се гради доверие. Дали това време ще бъде оползотворено градивно зависи от дейностите на министрите, които ще се закълнат през днешния ден. И по тази причина тяхната отговорност е голяма. Не единствено пред жителите, само че и пред историята. Защото от техните дейности ще зависи дали България е част от Европа, напредъка и развиването или остава терен за хибридни офанзиви, унищожителна ненавист и на безконечния кръстопът от несбъднати фантазии.

Обръщам се и към сътрудниците от ППДБ. Вярваме, че през днешния ден вие сте в същата обстановка като нас. И добре разбирате, че изборът, който следва да извършите през днешния ден е въпрос на отговорност и на схващане какво съставлява политиката въобще. Решаването на политически рецесии в никакъв случай не може да се случи по метод, който да  е комфортен за политическите участници. Кабинетът, който ще гласуваме през днешния ден, не е внушителен на болшинството в Народното събрание и компромисът е изработен единствено от нас. В името на България.

Ясно и на всеослушание желаеме да ви заявим – ние нямаме потребност от пране на нашия имидж. Ние в никакъв случай не сме работили за персоналните си облици. Това, което би трябвало да бъде защитавано чисто и неопетнено, е само и единствено облика на България, с цел да може тя да има почтено място в Европа, да влезем в Шенген и Еврозоната, и гласът ни още веднъж да стартира да се чува. Европейските решения да не се извършват, а създават с наше присъединяване.

Когато и ние, и вие, сме създали взаимни отстъпки, които до неотдавна са изглеждали невъзможни, имаме единствено един избор, с цел да ги разбираем - бързи и положителни резултати за хората. Това е единственото, което може да удължи живота на този Министерски съвет.

Нека силата, упоритостите и времето, което си даваме, да отидат само за това.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР