Декларация на партия Консервативно обединение на десницата“ по повод обръщението

...
Декларация на партия Консервативно обединение на десницата“ по повод обръщението
Коментари Харесай

Партоя КОД на Петър Москов: Радев даде заявка за диктатура

Декларация на партия „ Консервативно обединяване на десницата “ във връзка обръщението на президента Румен Радев

На знаковата за българската народна власт дата 4 февруар, българският президент направи груба проява на тъпчене на демократичния морал и парламентарния модел на страната ни.

С отричането на демократичното и партийното посланичество Радев освен погази Конституцията на България, само че се и опълчи на парламентарната република. Никога до момента в новата българска история не се сме сблъсквали с толкоз жесток и недодялан опит за смяна на устройството на страната, какъвто показва настоящият президент.

Оценяваме дейностите на президента като пряк апел за смяна на конституционния ред и поръчка за налагане на едноличен властнически режим.

Опитът на Радев да трансформира популистката си беззащитност и надменност в национално верую се трансформира в жанр на държание, който е рисков за парламентаризма и за републиканския дух, управляващ модерната българска страна. Призивът на президента за игнориране на дясното и лявото цели рушенето на демокрацията и правовата страна и обезпечава плодородна среда за обири и беззакония.

Във вчерашното си послание Радев за следващ път намерено ерозира евроатлантическия избор на българския народ, с което подложи на риск националния ни интерес, в работа на същите господари, на които го беше продал и неговият предходник Георги Първанов.

Още сега, в който избра военния церемониал в Москва пред почитта към жертвите на комунизма, президентът Радев загуби правото да приказва от името на българския народ. За човек, останал сплеснат в решетката на съветския политически шаблон, претенцията за обединител на нацията е безпочвена и недостижима.

Днес е несъмнено, че Радев не може да бъде фигурата, претендираща да е честен маркер на нацията. Нека си спомним, че Радев участва в президентството поради намесата на непозната страна, която яхна политическата интензивност на българите по жесток метод. И по тази причина са отговорни ръководещите и най-много ГЕРБ.

Трети управнически мандат ГЕРБ не съумява да откъсне България освен от тежките котви на комунистическото минало, само че и от политическата, енергийна и дипломатическа взаимозависимост от Русия. Именно на тази взаимозависимост изискуем и неприятното качество на демокрацията, и слабостта на правовата страна, и бедността и корупцията.

Липсва ясна политическа воля за безапелационна отбрана на евроатлантическата принадлежност на България и дефинитивно разкъсване с остатъците от остарели тоталитарни и недемократични практики.   От тази липса на решителност се възползва Радев, пробвайки се с неистина и популизъм за следващ път да отбрани модела на статуквото, осигуряващ безвластие, корупция и подмолно ръководство.

Липсата на идеология и ясни политически цели в ГЕРБ трансформира ръководството в ситуационен спешен щаб и дава на левицата в лицето на Българска социалистическа партия и президента, аргументи  да нападна не просто моментното ръководство, а дясното като политическа теория.

Убедени сме, че решението на тежките проблеми и възобновяване към нормалността не е във връщането към социалистическите опити и властническите еднолични режими, а в построяването на мощно дясно консервативно политическо обединяване, което да наложи логичен дневен ред.

Това е борбата за дясното и за бъдещето ни!

Затова през днешния ден още веднъж би трябвало да си спомним думите на Левски: „ Свобода! И всекиму - своето “

Партия КОД

Председател Петър Москов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР