Декември ще бъде валежен, а януари - по-топълДнес минималните температури

...
Декември ще бъде валежен, а януари - по-топълДнес минималните температури
Коментари Харесай

Слънчев четвъртък. До дни температурите падат рязко

Декември ще бъде валежен, а януари - по-топъл

Днес минималните температури в страната ще бъдат от 6 до 11 градуса. Утрото ще бъде хладно с условия за слани в западните полета. През деня ще бъде най-вече слънчево, в Предбалкана ще има раздрани облаци.

Вятърът - слаб, от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури - от 24 до 29 градуса, по Черноморието до 23 градуса.

„ През почивните дни температурите ще се покачат сензитивно, в неделя в североизточните региони и Северозапада ще доближат 30-31 градуса. От неделя следобяд и през нощта стартира захлаждане, при започване на седмицата с 10 градуса ще се намалят температурите. Средните ще бъдат 11-16 градуса, в София - 11. Валежи ще има повече в северните и североизточни региони, по планините ще превали и влажен сняг “, предвижда синоптикът Петър Янков пред Bulgaria On Air.

Синоптикът предлага връхната дреха да бъде постоянно на разположение. След това захлаждане ще има краткотрайно бързо покачване на температурите, а след него се задава ново сензитивно захлаждане.

“Ще забележим по какъв начин зимата дава поръчка, оптималните температури 7-11 градуса, превалявания от сняг ще има над 1500 метра, по високите полета в Западна България. В края на идната седмица може да има по-забелязваща се снежна завивка по високите елементи ”, добави синоптикът.

Tой акцентира, че в дълготраен проект ново стопляне се чака след 20 октомври. А към този момент има и прогнози за идната зима.

„ Активизирането на „ Ел Ниньо “ предвещава по-люта зима и повече сняг с по-ниски температури. Засега декември се чака да бъде валежен за Балканите,  а януари - по-топъл “, съобщи Янков.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР