Декември е. Краят на годината наближава и повечето фирмени партита

...
Декември е. Краят на годината наближава и повечето фирмени партита
Коментари Харесай

Не преигравайте! Просто се забавлявайте

Декември е. Краят на годината наближава и множеството фирмени празненства към този момент са в разгара си. Да, корпоративните вечери са чудесна опция шефовете да се срещнат с целия екип и дружно да отпразнуват постигнатите резултати през годината.

Възползвайте се от тези срещи, с цел да се забавлявате и да изживеете незабравими моменти с сътрудниците си отвън нормалната офис среда. Само че тези събития от време на време крият подводни камъни, в които е добре да не се препънете.

За какво би трябвало да внимавате? За държанието или за облеклото, или и за двете? Все отново не отивате на среща с другари и не би трябвало да превръщате банкета в диво празненство, на което да прекрачите всички възможни граници, нали. За да съумеете да се справите с всички негативни аспекти на тези значими събирания, ви би трябвало добър професионален консултант. Коуч Хосе Мигел Санчес, профилиран в трудовата логика на психиката, споделя пет неща, които би трябвало да се заобикалят по време на корпоративното празненство.

1. Не излизайте отвън ролята си!

Отлично знаете каква е вашата роля във компанията и какви са връзките и взаимоотношенията с шефовете и сътрудниците, поддържани през годината. Не ги забравяйте! Именно те ще ви оказват помощ да поддържате уместно държание, даже в тази среда, когато би трябвало да се забавлявате на коледното празненство с целия офис.

2. Не злоупотребявайте с алкохол!

Да видите сътрудника, с който работите един до друг по през целия ден, в пияно положение в множеството случаи не е прелестно. Затова е добре да не поемате огромни количества алкохол, в случай че знаете, че след първата чашка няма да се почувствате добре. Нали не желаете на другия ден всички да приказват единствено за вашето държание!?

3. Не говорете зле за сътрудниците си!

Не е добре, изключително на такова събиране, да започнете да обсъждате сътрудниците си, или метода, по който се е държал неотдавна шефът по продажбите пред клиенти, да вземем за пример. Имайте поради, че критикуването зад тила на някого нормално води до съмнение или отменяне. Нали не желаете да се превърнете в личност нон грата?

4. Не преигравайте пред шефовете!

Прекаленото самовъзвеличаване и фокусирането върху нещата, които вие сте свършили за екипа, несъмнено може да ви изиграе неприятна смешка, счита специалистът. Затова избягвайте да се хвалите доста пред управлението по време на фирмените вечери. Те доста добре знаят по какъв начин работите и към този момент имат построено мнение за вас. Опитайте се да не ги разочаровате!

5. Не обсъждайте политически или религиозни проблеми!

Тази тематика, която нормално се ползва като рекомендация за отбягване на спорове по време на фамилните събирания, е годна и за фирмените празненства. Не забравяйте, че е време да се наслаждавате и че не си заслужава да създавате спорове, които по-късно могат да се трансфорат в етикет против вас.

Нека да обърнем внимание и за нещата, които сме длъжни да създадем в обстановка на спор. Понякога, макар положителното ни въодушевление и държание, ще се откри човек, който да злослови против нас пред шефовете на коледното празненство. В такива моменти, изключително в случай че сме директни очевидци на рецензии против нас от страна на сътрудник, наложително би трябвало да се защитим, поучава коуч Хосе Мигел Санчес.

„ Това, което в никакъв случай не би трябвало да вършиме, е да избягвате такива спорове, тъй като в бъдеще те още веднъж могат да се появят, а следствията да не са във ваша изгода. Най-добре е да се изправите лице в лице с сътрудника, който ви наскърбява на висок глас и да му обясните, че не е това методът да позволява даден проблем. Тонът на гласа ви, жестовете и аргументацията ви би трябвало да са задоволително ясни и твърди, с цел да отбраните позицията си. По този метод хората, с които работите, станали очевидци на разногласието ви, ще могат да си изградят ясна позиция за създалия се спор. Опитайте се по-късно да разговаряте със същия човек персонално, с цел да му обясните, че сте заслужен за почитание и че не може да си разрешава сходно поведение с вас. По този метод е допустимо да постигнете помирение и да предотвратите бъдещи спорове посред ви ”, споделя още коуч Санчес.

По материал от abc.es

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР