Дежурните мисирки на брифинга да извънредното положение в МС зададоха

...
Дежурните мисирки на брифинга да извънредното положение в МС зададоха
Коментари Харесай

Борисов натри клюновете на мисирките за ББР

Дежурните мисирки на брифинга да изключителното състояние в Министерски съвет зададоха 1001 въпроса, 99% от които едни и същи през последните седмици. Никой не попита премиера за решението на ББР да отпусне 75 млн лв. на колекторска компания. Нито една мисирка не посмя да засегне тематиката, с цел да не ядоса вероятно Борисов. Така им е подредено на мисирките.
В края на прес-конференцията самият Борисов съобщи: Възмутен съм от това, което направи ББР. Да кажа нещо, за което не ме питате. Не съм знаел за решението на ББР да отпусне милионите. Министрите Горанов и Караниколов, който е принципал на банката, ме увериха, че също не са знаели за това решение. Затова съм разпоредил през днешния ден да се събере там ръб и каквото би трябвало и шефовете на ББР да бъдат освободени. Не ми отива да кажа… че… хората възприемат банката като държавна и коментират… Тя е държавна банка. Затова подреждам още през днешния ден – къде е Караниколов, споделих да е тука… - да се събира там управление и да бъдат освободени.

Доста подозрително е финансовият министър Владислав Горанов и икономическият – Емил Караниколов да не са знаели за отпуснатите 75 милиона. Самото решение би трябвало да мине през тях. Особено в миг на изключително състояние. А Караниколов е принципал на ББР. Борисов ги избавя за следващ път. И в случай че управлението на ББР работи зад тила на държавното управление, кой разпорежда зад тила на ББР? Шефът на ББР все се регистрира и поучава с някого, нали? А къде в целия филм Българска народна банка? Кой реализира контрол над държавната банка? Това следва да се разплита.

Премиерът в действителност натри клюновете на мисирките, само че те няма да схванат. Ще продължат да се пуйчат на брифингите и да угодничат. Мисирки...

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР