Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до

...
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до
Коментари Харесай

Крими тип с нож скочи на полицаи с думите: „Ще ви убия всичките“

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за период до 72 часа двама обвинени за безчинство, оповестиха от пресцентъра на СРП.

На 05.12.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения С. З., на 50 година, за закононарушение по член 325, алинея 2 и алинея 5, вр. алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ А “ и б. „ Б “ от Наказателен кодекс и обвинения И. К., на 48 година, за закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

С. З. е упрекнат в това, че на 04.12.2020г. в гр. София направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към чиновници на Министерство на вътрешните работи с думите: „ Ще ви убия всичките “ и сложил заплашително нож на терасата, на която се намирал.

Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и е осъществено в изискванията на рисков рецидив, откакто С. З. бил осъждан два пъти на „ отнемане от независимост “ за умишлени закононарушения от общ темперамент.

И. К. е упрекнат в това, че на 04.12.2020г. в гр. София направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към чиновници на Столична община, заплашвал ги, че ще ги пребие и ще ги убие, както и към чиновници на Министерство на вътрешните работи с думите: „ Вижте какво ще стане, ще ви избия “.

Деянието е съпроводено със опозиция против чиновници на Министерство на вътрешните работи, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред, И. К. замахнал със сатър към полицейски чиновник и оказал опозиция при задържане.

Обвиняемите С. З. и И. К. са неведнъж осъждани. Престъпленията, за които те са привлечени като обвинени, са наказуеми с отнемане от независимост.

Предвид високата социална заплаха на действията и причинителите, на 05.12.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на двамата обвинени за период до 72 часа. Предстои през днешния ден, 07.12.2020 година, да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с всеки от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР