Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до

...
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа обвиняем за грабеж

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за период до 72 часа обвинен за обир, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 15.08.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения Асен Х. за това, че за времето от 28.07.2020 година до 08.08.2020 година в гр. София, с пет действия, лишил непознати движими движимости от разнообразни лица, с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ и опасност, както следва:

На 28.07.2020г. на спирка на всеобщия градски превоз, в рейс лишил 1 бр. обеца от владението на К.С. като издърпал обецата от ухото ѝ, след което слязъл от рейса и избягал в незнайна посока. На 01.08.2020г. на ул. „ Дръстър “ лишил непознати движими движимости от владението на О.Б. като опрял нож в гърдите му, след което го заплашил, че ще го наръга, в случай че не му даде всички движимости, които има, след което взел движимостите и избягал в незнайна посока. На 02.08.2020г. в кв. „ Факултета “, в съучастничество с Б.И., лишил непознати движими движимости от владението на И.М. като опрял нож в гърдите на И.М., след което го заплашил, че ще го наръга, в случай че не му даде всички движимости, които има, след което Б.И. взел движимостите и избягали в незнайна посока. На 06.08.2020г. на спирка на всеобщия градски превоз, в рейс, лишил 1 бр. синджир от владението на Д.П. като издърпал синджира от врата ѝ, след което слязъл от рейса и избягал в незнайна посока. На 08.08.2020г. в кв. „ Факултета “, лишил непознати движими движимости от владението на Б.Г. като опрял нож в гърлото му, след което го заплашил, че ще го наръга, в случай че не му даде всички движимости, които има. Престъплението е квалифицирано по член 198, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от три до 10 години.

В хода на следствието е открито, че обвиненият Асен Х. е неведнъж осъждан. Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 15.08.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Асен Х. за период до 72 часа. На 18.08.2020 година ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвинения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР