Дежурен педиатричен кабинет ще има през уикендите в БургасДежурен детски

...
Дежурен педиатричен кабинет ще има през уикендите в БургасДежурен детски
Коментари Харесай

Дежурен педиатричен кабинет ще има през уикендите в Бургас

Дежурен педиатричен кабинет ще има през уикендите в Бургас
Дежурен детски кабинет ще работи към този момент през уикенда в Бургас. Това оповестиха от управлението на УМБАЛ – Бургас, МЦ „ Свети Николай Чудотворец “. Кабинета става обстоятелството след зачестили запитвания от родители къде да водят болните си деца отвън работното време на техните персонални лекари.
В дежурния профилиран педиатричен кабинет по график ще работят лекари от двете детски отделения на УМБАЛ Бургас.
Кабинетът се намира в медицинския център, входът е през централната регистратура на болничното заведение. Посещението на кабинета е гратис за пациентите на всички общопрактикуващи лекари, които имат подписан контракт с МЦ „ Св. Николай Чудотворец “.
За пациенти на джипита отвън листата, както и за посетители на града прегледът се заплаща на цена 30 лева
Освен профилирания детски кабинет, в МЦ „ Св. Николай Чудотворец “ работи наложителен кабинет за всички пациенти на джипитата от листата. Неговото работно време е от 20 ч. вечерта до 8 сутринта, както и от 8 до 20 ч. денем в празнични и почивни дни. Заплаща се потребителска такса, като лицата, освободени от такса в плануваните от закона случаи не я заплащат (деца, военноинвалиди, социално-слаби и др.).
Съгласно закона, лекарите в дежурния кабинет нямат правомощия по издаване на медицински документи за ориентиране на пациентите към други експерти за консултативни прегледи,
за осъществяване на медико-диагностични и други проучвания. Лекарите в дежурния кабинет не са длъжни да бъдат от избрана компетентност и могат да насочат пациента само за банкет в болница, което е гратис за здравноосигурените пациенти.
И в двата дежурни кабинета – профилирания педиатричен и този за неотложна помощ е желателно да се даде здравноосигурителна брошура при прегледа, в това число и на децата.
От лечебното заведение прецизираха, че туристите и гостите на града би трябвало да знаят, че в случай че са здравноосигурени, могат да потърсят здравна помощ в кабинета на всеки общопрактикуващ доктор в региона против потребителска такса, като показват осигурителната си брошура или ЕГН.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР