Дежавю. Ден преди изборите се пръкна нова Костинбродска афера. Тя

...
Дежавю. Ден преди изборите се пръкна нова Костинбродска афера. Тя
Коментари Харесай

ИТН сътвори нова Костинбродска афера - с... принтерите за гласуване

Дежавю. Ден преди изборите се пръкна нова " Костинбродска спекулация ". Тя бе сътворена от " ИТН " със съдействието на ДАНС, като този път вместо операция с хартиени бюлетини, се твърди за такава на машините.

В сюжетната линия е намесен зам.-министър, тайнствена флашка и загадъчен запис. А от Има Такъв Народ обобщиха, че се готви " държавен прелом "... с " принтерите " за гласоподаване, в каквото устройствата бяха превърнати от предишния парламент.

В Народното събрание, преди старта на свиканото през днешния ден изключително съвещание, пред медиите самичък застана да приказва зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, с цел да разгласи по какъв начин получил отчет от " българското ФБР " и стартира да споделя:

" На 25 октомври, два дни откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хешкод, който е единия от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронноото ръководство Михаил Стойнев, влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка. Преди два дни. 

Ето ви по какъв начин се манипулират машините. "

Тошко Йорданов повтори на няколко пъти по какъв начин заместник-министърът на ПП-ДБ свалил " кодовете " на флашка " и в този момент можем единствено да подозираме къде са ", след което заключи:

" На тези избори не би трябвало да има нито една машина, тъй като всички машини са компрометирани.

Този би трябвало незабавно да бъде задържан. Трябва да се задейства прокуратурата, тъй като е осъществен държавен прелом.

Записали са го тоя! И те са тъпи като..., като не знам какво си! "

След което гневен Йорданов изиска чуване на Централната изборна комисия и на вицепремиера Мария Габриел, която сега замества премиера Николай Денков, който е в чужбина.

Скандалът бил извънредно огромен, твърди ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ. И за " енти " път повтори по какъв начин " Политическа партия и Демократична България фалшифицират изборите посредством техни хора в изпълнителната власт - разбирате ли вие защо приказваме! " А Станислав Балабанов повтори " опит за държавен прелом, след който би трябвало да има незабавно оставка ".

На Тошко Йорданов обаче не му се понрави въпросът по какъв начин си изяснява този отчет на ДАНС ден преди изборите на фона на обществено известния факт - че има напрежение сред ръководещото болшинство и ДАНС (по-точно сред ПП-ДБ и службата, защото от обединяването желаеха оставката на ръководителя й, както и промяна във всички служби).

" Усещате ли какъв брой малоумен въпрос ми задавате, колежке! Има закононарушение! Кое е по-важно - че има закононарушение и операция на изборите, има и виидеозапис на осъщественото закононарушение! Кое е значимото? "

Очаквайте детайлности.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР