ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелските войски се бият

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелските войски се бият
Коментари Харесай

Израелските войски се бият срещу бунтовници в Северна Газа, която е без ток или вода от седмици

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелските войски се бият против палестински екстремисти в градски бежански лагер и пред близката болница във вторник до момента в който армията разширяваше интервенциите си в северна Газа, където жителите бяха без електричество или благонадежден достъп до вода, храна или други съществени неща в продължение на седмици.

Фронтовата линия на войната, която към този момент е в седмата си седмица, се измести към бежанският лагер Джабалия, гъст лабиринт от бетонни здания покрай град Газа, в който се обитават фамилии, разселени през войната от 1948 година към основаването на Израел. Израел бомбардира региона от седмици и военните споделиха, че бойците на Хамас са се прегрупирали там и в други източни региони, откакто са били изтласкани от огромна част от град Газа.

Боевете се ускориха и пред близката индонезийска болница, където Палестинските здравни чиновници споделиха, че удар е умъртвил 12 души в понеделник. Те споделиха във вторник, че стотици пациенти и разселени хора са блокирани вътре с намаляващи ресурси, откакто към 200 бяха евакуирани предходния ден.

Висши чиновници на Хамас в това време споделиха, че са покрай реализиране на договорка посредством интернационалните медиатори за освобождават някои от почти 240-те души, взети за заложници от групата при нападението й в Израел на 7 октомври, което провокира войната. Но договарянията неведнъж спираха и предишните прогнози за пробив се оказаха преждевременни.

Войната нанесе тежки жертви на палестинските цивилни, изключително тези, които останаха на север, откакто Израел неведнъж прикани хората да бягат на юг.

Не е ясно какъв брой са останали, само че организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци пресмята, че към 160 000 души към момента са в нейните убежища там, макар че към този момент не е в положение да дава услуги. Около 1,7 милиона палестинци, към три четвърти от популацията на Газа, са напуснали домовете си, като доста от тях се тълпят в ръководени от Организация на обединените нации учебни заведения и други уреди в южната част на територията.

Тъй като приютите са претъпкани, хората са били принудени да спите на улицата на открито, с малко заслон от зимните дъждове, които удариха района през последните дни.

Въпреки че обстановката е най-тежка на север, има дефицит на храна, вода и гориво за генераторите захранваща базова инфраструктура в Газа. Откакто Израел спря вноса на гориво при започване на войната, има спиране на тока в цялата територия.

Израел продължава да нанася удари по цели на въоръжените сили в цяла Газа, в това число в южната зона за евакуация, като постоянно убива дами и деца, а публични лица показаха, че скоро може да разшири интервенциите си на юг.

БОРБИТЕ В ДЖАБАЛИЯ И ОКОЛО БОЛНИЦИТЕ

Израелската войска сподели, че силите „ приготвят бойното поле “ в региона на Джабалия, заявявайки, че са блъснали три тунелни шахти, където са се криели бойци, и са унищожили ракетни установки. Кадри, публикувани от военните, демонстрират израелски бойци, патрулиращи пешком, до момента в който към тях ехти пукотевица.

Жителите споделиха, че е имало тежки борби, до момента в който израелските сили са се опитвали да напреднат под прикритието на въздушни удари. „ (Израелската) окупация се пробва да обсади лагера “, сподели Хамза Абу Мансур, студент. „ Те са изправени пред твърда опозиция. “

Не беше допустимо без значение да се потвърдят детайлности за боевете.

Изправени пред въздушните удари и настъпващите израелски войски, десетки хиляди палестинци в северът се беше приютил в лечебни заведения, само че те непрекъснато се изпразваха, защото боевете доближиха портите им и множеството към този момент не работят.

Мунир ал-Бурш, почитан чиновник на здравното министерство, който сподели, че е вътре в индонезийската болница, сподели по телефона на телевизия Ал Джазира, че израелските сили са я обсадили, принуждавайки здравните служащи да погребат 50 тела в двора.

„ Ситуацията е невъобразима “, сподели той. „ Ние сме хванати в капан вътре в болничното заведение. “

Няма неотложен коментар от израелската войска.

Палестинските чиновници споделиха, че израелски снаряд е блъснал болничното заведение в понеделник, убивайки 12 души. Израел отхвърли да е обстрелвал болничното заведение, само че сподели, че войските му са отвърнали на огъня против екстремистите, които са ги насочвали от вътрешната страна.

Според здравното министерство на Газа до 600 ранени души и към 2000 разселени палестинци остават блокирани в болничното заведение. < /p>

Подобно опълчване се разигра през последните дни в болница Шифа, най-голямата в Газа, където над 250 пациенти и медицински служащи са блокирани след евакуацията на 31 недоносени бебета.

Израел даде доказателства в последните дни на бойно наличие в Шифа. Но към момента не е потвърдила изказванията си, че Хамас е имал главен команден център под оборудването, изказвания, отхвърлени от Хамас и болничния личен състав.

Майкъл Райън, почитан чиновник на Световната здравна организация, сподели в понеделник, че грижата за комплекса медицински случаи към този момент не са налични в Газа и че оставащите заведения евентуално ще бъдат претрупани от към 5500 раждания, предстоящи през идващия месец.

„ Ситуацията с лечебните заведения – обстановката в системата за първично опазване на здравето – в Газа е пагубна, " сподели той. На север " това е най-лошото, което можете да си визиите. "

РАСТВАЩИ БРОИ

Повече от 12 700 палестинци са били убити в Газа, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето на Западния бряг. Официални лица там споделят, че други 4000 са изчезнали. Техните преброявания не вършат разлика сред цивилни и бойци. Израел твърди, че е умъртвил хиляди екстремисти.

Министерството базира преброяването си на информация, събрана от сътрудника му в ръководената от Хамас Газа, която не може да актуализира изцяло данните за жертвите повече от 10 дни заради срив в услугите и връзките на север.

Около 1200 души са убити от израелска страна, основно цивилни по време на офанзивата на 7 октомври. Военните споделят, че 68 израелски бойци са били убити при сухопътни интервенции в Газа.

Военни фрагменти от други региони на север през последните дни демонстрират широкоразпространени опустошения, като съвсем всяка постройка наподобява развалена или разрушена.

ПРЕГОВОРИ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ

Израел, Съединените щати и Катар, които посредничат с Хамас, договарят от седмици за освобождение на заложници, което ще бъде съчетано с краткотрайно преустановяване на огъня и влизане на повече филантропична помощ.

Иззат Ришк, почитан чиновник на Хамас, сподели във вторник, че може да бъде реализирано съглашение „ в идващите часове “, в което Хамас ще освободи пленници, а Израел ще освободи палестински пандизчии. водачът в заточение Исмаил Хания също сподели, че са покрай договорка.

Тричленният боен кабинет на Израел се срещна с представители на фамилиите на заложниците в понеделник вечерта. Премиерът Бенямин Нетаняху сподели на фамилиите държавното управление счита освобождението на заложници и провалянето на Хамас за еднообразно значими, съгласно родственик, който участва.

Уди Горен, чийто братовчед Тал Хаими е в плен в Газа, сподели, че това е „ необикновено разочароващо “ за фамилиите, защото Израел сподели, че може да отнеме месеци, с цел да разбие въоръжената група.

___

Маги заяви от Кайро. Авторът на Associated Press Мелани Лидман в Ерусалим способства.

___

Пълно отразяване на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР