Дехидратацията на организма може да доведе и до редица здравословни

...
Дехидратацията на организма може да доведе и до редица здравословни
Коментари Харесай

9 признака, че не пиете достатъчно вода

Дехидратацията на организма може да докара и до редица здравословни проблеми.

Няма нищо по-освежаващо на този свят от огромна чаша ледено студена вода. Не мисля, че има човек на тази планета, който може да отхвърли, че от време на време, една елементарна чаша вода може да бъде доста по-голямо наслаждение от чаша кафе или кутия с безалкохолна напитка. Въпреки това, прекалено много от нас не пият задоволително вода денем. Лишавайки се от най-естествения запас в света, ние непрестанно повреждаме телата си. Ако имате някой от следните признаци, можете да помислите да подобрите обстановката, в която се намирате като изпиете чаша H2O.

1. Устата ви е суха

Това наподобява много явно, само че следствията могат и да не са. Разбира се, всякога, когато почувствате това лепкаво, гадно чувство в устата си, знаете, че сте жадни и липсват течности в организма ви. Сладките питиета обаче са единствено краткотрайно решение, което води до по-голям проблем. Питейна вода смазва лигавицата в устата и гърлото, които ще продължат да държат устата ви влажна дълго след първата глътка.

2. Кожата ви е суха

Кожата е най-големият орган в тялото ви, тъй че несъмнено би трябвало да остане хидратирана. В реалност, сухата кожа е един от най-ранните признаци за дехидратация, които могат да доведат до доста по-големи проблеми. Липсата на вода значи липса на пот, което води до неспособност на организма да отмие непотребната нечистотия и мазнини, насъбрани денем. Ето за какво би трябвало да пиете повече вода.

3. Прекалено жадни сте

Премахнахме сухотата в устата, само че жаждата надвишава чувството за пустиня върху езика ви. Всеки, който в миналото е имал махмурлук може да ви кажа, че при пробуждане, тялото ви просто не може да получи задоволително вода. Алкохолът дехидратира цялото тяло и питейна вода изпраща сигнали “Да, апелирам! ” към мозъка, до момента в който равнищата на течност не се върнат в изходно равнище. Слушайте тялото си и това, което желае да ви каже; то знае какво приказва!

4. Очите ви са сухи

От написаното до тук би трябвало да ви е станало ясно, че пиенето или не пиенето на вода визира повече от това устата и гърлото ви да пресъхнат. Неприемането на вода води до сухи, кръвясали очи (отново се сетете за последния път когато сте имали махмурлук). Без вода в организма, вашите слъзни канали пресъхват. Ако си мислите “И какво, в случай че не мога да рева? ”, помислете отново, тъй като това би могло да докара до доста повече щета на очите ви, изключително в случай че носите контакти лещи.

5. Усещате болки в ставите

Нашите хрущяли и гръбначни дискове се състоят от към 80% вода. Това е безусловно належащо, с цел да запазим нашите кости и да предотвратим триенето им една в друга с всяка стъпка, която вършим. Като поддържаме тялото си хидратирано ние сме сигурни, че ставите ни могат да всмукват шока от внезапните придвижвания като тичане, скачане или рисково рухване.

6. Мускулната маса понижава

Вашите мускули също са формирани най-вече от вода. Очевидно е, че по-малкото вода в организма значи по-малко мускулна маса. Пиенето на вода преди, по време и след подготовка освен ви държи хидратирани, само че също по този начин доставя вода до верните места в тялото ви и понижава вероятността от инфектиране и болежка, свързани с физическите извършения.

7. Оставате заболели по-дълго

Пиенето на вода разрешава на тялото ви непрестанно да се прочиства от токсините. Вашите органи работят като машина, която филтрира и прочиства тялото ви от някои отпадъчни артикули, само че в случай че не подхраните машината с вода, тя не може да работи вярно. Това което, в последна сметка, се случва в обезводненото ви тяло, е органите да стартират да изтеглят вода от местата където тя се съхранява като кръвта, което води до цялостен нов набор от проблеми.

8. Можете да чувстватe уморa и заспалост

Както преди малко споменахме, когато тялото е обезводнено то “взема на заем ” вода от кръвта. Липсата на вярно хидратиране на кръвта води до неналичието на О2 в тялото. Разбира се, неналичието на О2 води до унесеност и тотална отмалялост. А неналичието на устойчивост значи, че ще започнете да се чувствате все по-уморени и по-уморени все по-рано денем (и не забравяйте, кафето няма да ви помогне в дълготраен план).

9. Изпитвате пристъпи на апетит

Когато сте обезводнени, тялото ви може да стартира да мисли, че имате потребност от храна. Това се случва в границите на деня, само че и през нощта, когато се разсъните жаден, а смятате, че имате потребност от среднощна закуска. Въпреки това, яденето основава повече работа за тялото ви, до момента в който пиенето на вода пречиства органите ви и ги доставя с гориво.

Инфо: fakti.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР