Дехидратацията е сред основните проблеми, които кожата изпитва. Вследствие на

...
Дехидратацията е сред основните проблеми, които кожата изпитва. Вследствие на
Коментари Харесай

Суха или дехидратирана е кожата ни

Дехидратацията е измежду главните проблеми, които кожата изпитва. Вследствие на неналичието на вода в клетките, кожата може да стане прекомерно суха, да изгуби разтегливост и искра. Това, което някои дами се затрудняват да дефинират е дали кожата им е просто суха или е обезводнена. А друга илюзия, която обърква доста дами е, че мазната или комбинирана кожа не може да бъде обезводнена.

За да ви помогнем да разпознавате вида кожа по-лесно, ще ви представим някои от препоръките на бюти специалистите. Те оферират няколко метода, посредством които може да разберете каква е кожата ви и в случай че е обезводнена, какви ограничения да предприемете.

Една от главните разлики сред сухата и обезводнена кожа е, че сухотата дефинира вида на кожата, до момента в който дехидратацията приказва за положението на кожата. На сухата кожа ѝ липсват масла, защото създава по-малко себум, в сравнение с естествения вид кожа. Липсата на задоволително себум от своя страна води до нужда кожата да се овлажнява по-често.

При обезводнената кожа пък липсва задоволително вода в резултат на разнообразни фактори, като най-честите аргументи са времето, околната среда, метода на хранене, потреблението на кофеин.

Един добър тест е да ощипете бузата си. Ако кожата се набръчква даже от лек напън, вместо да остане стегната, клетките на кожата ви се нуждаят обезверено от вода. Според специалистите различен симптом на обезводнената кожа е неналичието на искра и чувството, че кожата е опъната. Ако забележите повече бръчици или по-дълбоки такива, изключително тук-там, на които нямате спомен да сте имали. Наличието на по-тъмни кръгове към очите от нормално също е предател за дехидратацията на кожата.

Как да действаме при обезводнена кожа?

Една от стъпките е да не забравяте да ексфолирате кожата си. Това се постанова, защото мъртвата кожа затруднява абсорбирането на овлажнителите и по този начин даже и да употребявате подобаващи артикули, те не могат да обхванат надълбоко в кожата и да имат пълностоен резултат. Експертите предлагат да ексфолирате най-малко един път в седмицата.

Добавете серум към бюти рутината си. За да хидратирате кожата добре, потърсете серум, който да нанесете преди овлажняващия артикул. Серумите не са хидратант, както и овлажнителите нямат качествата на серума. Серумът с хиалуронова киселина или авокадо да вземем за пример е прелестно средство да подхраните кожата и да спомогнете за положителната ѝ хидратация.

Използвайте по-тежък овлажнител за през нощта. Макар да сме в затворено помещение, без да усещаме отрицателните резултати на студеното време, кожата ни отново се изсушава в резултат на топлия и изсъхнал въздух вкъщи. За да я предпазите и овлажните, нанасяйте по-тежък и мощен хидратиращ артикул за през нощта.

Как да действаме при суха кожа?

Сухата кожа въпреки това, провокира дискомфорт, може да се лющи и да усещате сърбеж. Най-видима нормално е сухотата в зоната към веждите, към носа и устата.

При суха кожа може да се реагира като се прибавят към бюти рутината повече овлажняващи артикули, артикули с антиоксиданти и естествени масла като кокосовото, което овлажнява, успокоява и подхранва сухата кожа. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР