Дефицитите в българския батальон за учението на НАТО ще бъдат

...
Дефицитите в българския батальон за учението на НАТО ще бъдат
Коментари Харесай

Българският батальон за учението на НАТО ще бъде попълнен от съюзниците |

Дефицитите в българския батальон за учението на НАТО ще бъдат попълнени от съюзническите сили. Това изясни министър председателят Кирил Петков в Брюксел. " Рамковата страна ще бъде България. Това значи, че батальонът ще бъде български. В този батальон обаче, тъй като не сме вложили вярно през годините, има дефицити. Тези дефицити ще се попълнят от съюзнически сили ", разгласи той, Съюзническите сили ще вземат участие в попълването на дефицитите, до момента в който българската страна не ги преодолее посредством верни вложения.

" Надяваме се, че деескалирането на въпроса дружно с дипломатическите диалози ще дадат най-малкото закъснение на някакъв изострен спор, в най-хубавия случай елиминиране на казуса ", сподели Петков.  

Ако би трябвало българите от Украйна ще бъдат евакуирани

„ За нас са значими и българите в Украйна. От две седмици сме в всекидневен контакт с посолството ни там. Общността е много огромна. Към този миг няма проявено предпочитание за евакуация, само че проектите за такава са обновени ”. Това съобщи в това време министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Министерство на външните работи. Тя добави, че това е разисквано и с нашите партньорски страни, и със страните членки на Европейски Съюз и НАТО, с цел да обезпечат логистика при нужда. В най-тежкия вид имаме опция с наши сили и средства да създадем подобен вид евакуация, добави Генчовска.

„ По отношение на Украйна при положение на предпочитание и нужда можем да евакуираме и екипа от посолството на Северна Македония в Украйна ”, съобщи министърът на външните работи.

По думите й България е възобновила предлагането си да охранява въздушното пространството на западната си съседка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР